El professorat de l'Institut dels Alous es queixa per la dificultat de cobrir els docents de baixa

Exigeixen al Departament d’Educació que prengui mesures urgents per solucionar la situació

El professorat de l'Institut dels Alous de Rubí ha informat de les "enormes dificultats" que tenen a l'hora de substituir docents, de diferents assignatures, que estan de baixa per diversos motius. És per aquest motiu que exigeixen al Departament d’Educació que prengui mesures urgents per solucionar la situació, i titllen "d'impresentable" la falta de previsió de la conselleria. 

"Des del gener passat, amb el retorn de l’hora lectiva i la conseqüent incorporació de professorat als centres, les borses de diverses especialitats (llengua catalana, matemàtiques, tecnologia, etc.) han quedat buides i això ha generat enormes dificultats per cobrir substitucions del professorat que està de baixa per diversos motius",  expliquen a través d'un comunicat.

A més, asseguren que el centre s'ha quedat sense professor de català durant 9 setmanes o sense el de matemàtiques durant unes altres 6. "Davant d’aquesta situació i per evitar que el problema s’allargués massa en el temps, part del professorat del centre s’ha vist forçat a assumir de manera altruista algunes de les tasques i classes del professorat absent, fora del seu horari lectiu i sense cap mena de retribució o compensació horària".

És per això que el claustre de professors ha redactat un manifest de queixa que ha fet arribar a Educació i als mitjans de comunicació locals. "És totalment inacceptable que l’única solució estigui sent confiar en el voluntarisme del professorat, perquè el Departament sap que mai deixarem el nostre alumnat desatès, tot i que això impliqui que la qualitat de l’ensenyament rebut no sigui l’adequada, ja que els i les docents ens estem trobant sobrepassats en relació amb les tasques que hem d’assumir".

Substitucions de "difícil cobertura"

Des del TOT hem preguntat sobre la qüestió al Departament d'Educació, qui ha fet saber que aquests són mesos amb més baixes laborals per grips i altres virus associats a l’estació de l’any. "És complicat trobar cobertures de baixes entre docents que estan treballant en l’àmbit privat a mig curs per un temps limitat", han dit des del departament. 

A més, també reconeixen que a Catalunya manquen especialitats en alguns territoris que passen a ser ofertades com a substitucions de "difícil cobertura", sobretot pel que fa a les filologies i l’àmbit cientifico-tecnològic.

És per això que Educació estudia flexibilitzar els crèdits necessaris per impartir determinades matèries, comptabilitzant els de grau, màster i doctorat, si se’n disposa, rebaixar el nombre necessari, o sobredotar amb reforços els centres que tenen més baixes no cobertes. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.