Prohibit fer foc en terrenys forestals fins al 15 d'octubre

Amb el que portem d’any ja hi ha hagut més de 150 incendis forestals que han cremat 454 hectàrees

Per evitar el risc d'incendis, està prohibit fer foc en terrenys forestals, hi hagi arbres o no, i en la franja de 500 metres que els envolta, fins al 15 d’octubre. Així ho recorda la Generalitat i els Agents Rurals, tenint en compte que des de princips d'any ja hi ha hagut més de 150 incendis forestals que han cremat 454 hectàrees. A Rubí, fa menys de dues setmanes van cremar 1.200 metres quadrats de vegetació forestal a Sant Muç. 

Més info: Un incendi crema 1.200 metres de vegetació en un barranc de Sant Muç

No es poden fer cremes sense autorització expressa

Segons la normativa, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals. De manera extraordinària, si s’han de realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d'incendi forestal, cal demanar autorització expressa al Departament d’Agricultura.

Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs artificials o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

En cas de veure fum o foc cal trucar de seguida al 112

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.