Projecte de reforma de l'Antiga Estació per adaptar-la a Espai Expositiu

L'adequació podria començar el mes de setembre

 

L'Ajuntament vol remodelar l'edifici de l'Antiga Estació per tal d'adaptar-lo al seu ús com a espai expositiu. Recordem que aquest edifici és propietat de la Generalitat de Catalunya, tot i que s'han iniciat els tràmits necessaris per a un nou conveni de gestió d'aquest equipament. 

 

El pressupost per a aquesta remodelació és de 539.342,15 € i està prevista una durada d'un any i l'inici d'aquestes per al mes de setembre. Restarà doncs, la reubicació de les entitats que actualment ocupaven també aquest espai com són el Grup Fotogràfic El Gra, l'Associació de Pessebristes de Rubí i el Centre d'Estudis per la Natura.

 

Precisament, aquest tema va ser motiu de debat durant l'última sessió plenària quan l'AUP va demanar que es tractés a totes les entitats per igual i que s'informés bé a totes elles. L'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, es va comprometre a no iniciar les obres fins a trobar un espai per les tres entitats.

 

El nou projecte d'espai expositiu

 

L'actuació més important se centrarà a l'interior de l'edifici, que es buidarà totalment per tal d'aconseguir un espai diàfan. Tal com es veu a la previsió de com quedarà l'espai expositiu, disposarà d'una escala central que comunicarà les dues plantes, ubicada en un gran forat en forma de pati.

 

Projecte de com quedarà l'Espai Expositiu Antiga Estació
Projecte de com quedarà l'Espai Expositiu Antiga Estació | Ajuntament de Rubí

 

A la planta baixa s'hi trobarà la recepció, un punt d'informació del projecte expositiu de Rubí i un primer espai per a exposicions. A la primera planta hi haurà una segona sala d'exposicions oberta.

 

Recordem que l'Antiga Estació és un edifici de dues plantes vinculat a la industrialització i l'arribada del ferrocarril a la ciutat. Les característiques de la seva façana fan que estigui inclòs al catàleg i Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, arqueològic i natural de Rubí. És per aquest motiu que la remodelació es farà principalment a l'interior i l'afectació a la façana serà mínima. Només s'hi incorporarà un pòrtic d'accés i la col·locació de cartells a les obertures de la façana.