Es reparteixen verdures i hortalisses dels horts de Cova Solera a persones necessitades

Iniciativa de l'Ajuntament de Rubí per evitar que la producció es faci malbé i alleujar la situació dels col·lectius més vulnerables de la ciutat

Malgrat l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol per contenir la propagació del coronavirus, moltes de les verdures i hortalisses que es conreen als horts municipals de Cova Solera ja estan a punt per a ser consumides. Des del consistori informen que, per evitar que es facin malbé i amb l’objectiu de pal·liar els efectes derivats de la crisi que s'està vivint, es repartirà part de la producció dels horts entre els col·lectius més vulnerables de la ciutat.

Tal com expliquen, fins fa uns dies es permetia a les persones usufructuàries de les diferents parcel·les accedir a la instal·lació, en un horari controlat i de manera individual, per recollir el fruit del seu treball. Però actualment s'han extrenmat les mesures de confinament i per això els horts estan tancats. Personal de manteniment de la instal·lació s’encarrega de recollir la collita de diferents parcel·les (faves, enciams, cols, menta, coriandre i calçots ─i aviat pèsols─) i repartir-la entre les persones usuàries que més ho necessiten.

Un dels col·lectius que rep aquesta producció agrícola a casa són les persones que conreen les parcel·les reservades a persones derivades de Serveis Socials. L’Associació de Veïns de Les Torres també pot fer ús de la collita que es cultiva a la seva parcel·la, així com la producció que han cedit altres usuaris de la instal·lació de forma voluntària i la dels terrenys de Can Montmany de Sant Cugat que conrea la cooperativa L’Ortiga. Aquest dijous, l’Ajuntament proposarà a la resta de persones usuàries si també volen donar els aliments conreats a les seves parcel·les a entitats de la ciutat perquè els puguin repartir a les persones que ho necessitin.

 

De cara a la setmana vinent, la cap de planta i personal municipal tenen previst plantar tomaqueres a la parcel·la comunitària ─seguint els protocols de protecció─ per tal que totes les persones usuàries de la instal·lació puguin gaudir d'aquest fruit durant l'estiu. Aquests dies, personal de l’empresa Projectes i Jardineria El Roure SL, encarregada del manteniment del medi natural de la ciutat, realitza tasques de manteniment a l’espai dels horts, com ara el desbrossament de la zona no cultivable, l’estassada de brancatge dels arbres o ruixar amb productes naturals el pugó que està sortint a l’hort.

Segueix l'última hora sobre el coronavirus a Rubí a través de les nostres xarxes socials TwitterFacebookWhatsApp i Instagram, o a través del nostre butlletí diari.