Rubí celebra el Dia de les Persones amb discapacitat

La divulgació i la sensibilització han sigut l'eix central d'aquesta jornada organitzada per les entitats i els serveis de l'àmbit

Aquest diumenge 3 de desembre Rubí ha celebrat el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb una jornada festiva i divulgativa a la plaça del Dr Guardiet. Aquesta celebració ha sigut la culminació d'una setmana plena d'activitats de sensibilització i conscienciació.

Més info: FOTOS | Jornada festiva per commemorar la diversitat funcional

La jornada ha començat a les 10:30 quan diverses entitats i serveis de l'àmbit de la diversitat funcional han exposat les seves parades informatives i tallers infantils, on també hi havia una exposició fotogràfica del programa del grup de dones Círculo Libre. La primera hora de la festa ha estat pensada per promoure la participació de les persones amb alta sensibilitat auditiva i l'accessibilitat cognitiva de tothom, ja que fins a les 11:30 totes activitats s'han dut a terme en un to de so baix.

Dia Intenacional de les persones amb diversitat funcional a Rubí 2023. FOTO: Estela Luengo

Dia Intenacional de les persones amb diversitat funcional a Rubí 2023. FOTO: Estela Luengo

Just quan ha acabat l'hora silenciosa, els espectadors han pogut gaudir d'una desfilada a càrrec de l'Associació Daus amb la col·laboració del grup de dones Círculo Libre i el grup de dones de costura del Centre Cívic del Pinar. Més tard, cap a les 12:20, el grup Diversmúsic de l'Escola de Música Pere Burés ha pujat a l'escenari i ha dut a terme una actuació musical que ha fet ballar a gran part dels assistents.

A les 13h l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha fet un discurs recalcant la necessitat d'aquest dia i de les entitats que l'han fet possible per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat. A continuació, els mateixos membres d'aquestes entitats han llegit el manifest que ells mateixos han elaborat. Sota el lema "Escolteu-nos! Nosaltres també..." han volgut reivindicar la independència i la llibertat de les persones amb diversitat funcional, així com el seu dret a prendre decisions i a viure de forma independent amb els suports adequats. Aquesta activitat ha comptat amb el servei d'intèrpret de llengua de signes.

Dia Intenacional de les persones amb diversitat funcional a Rubí 2023. FOTO: Estela Luengo

Dia Intenacional de les persones amb diversitat funcional a Rubí 2023. FOTO: Estela Luengo

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.