Rubí celebra Sant Cristòfol amb una trobada de cotxes antics

Els vehicles antics han protagonitzat la cercavila que ha acabat amb una benedicció

Rubí ha celebrat durant el cap de setmana del 6 i 7 de juliol la festa de Sant Cristòfol, el patró dels conductors i els automòbils. Durant aquests dies, la festivitat ha estat marcada per la mostra de vehicles antics, una botifarrada popular, una missa i una cercavila que ha recorregut tot el centre de la ciutat.

La celebració va començar el dissabte a les 16h, quan es va fer la concentració de vehicles a la plaça Doctor Guardiet i la comitiva per a recollir l'abanderat. La primera jornada va acabar amb una missa en honor a Sant Cristòfol.

Cercavila de Sant Cristòfol 2024. Foto: Redacció

Cercavila de Sant Cristòfol 2024. Foto: Redacció


El diumenge va ser el dia més gran. De 9h a 12h, tots els vehicles es van concentrar a la Rambla del Ferrocarril, on es va situar tota la mostra i es va fer la botifarrada popular. A partir del migdia, va començar la cercavila pel centre de la ciutat, on desenes de cotxes i algunes motos, van recórrer l'avinguda Barcelona i el carrer Francesc Macià fins a arribar al CAP Mútua. Un cop allà, van donar la volta pels carrers de baix per arribar al Maximí Fornés, en el tram que toca amb la plaça Doctor Guardiet. Allà un munt de persones els hi esperaven per a donar'ls-hi la benvinguda.

 
Benedicció de vehiclís antics. Foto: Redacció.

Benedicció de vehiclís antics. Foto: Redacció.


Un dels moments més esperats ha sigut quan en la mateixa ubicació, el mossèn de l'Església de Sant Pere i un escolà, han rebut a tots els vehicles i els han beneït a tots. A més, tots els participants s'han emportat una medalla.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.