Rubí comptarà amb 30 pisos nous de lloguer assequible

S'està construint una promoció de 6 pisos per 400 euros al mes al carrer Maria Aurèlia Capmany i uns altres 24 al carrer Marconi

La ciutadania podrà optar, pròximament, a 30 pisos de lloguer social: 6 pertanyen a la promoció del carrer Maria Aurèlia Capmany i els construeix l'empresa municipal Proursa, i els altres 24 estan situats al carrer Marconi, a tocar del torrent dels Alous, i les obres van a càrrec de l'Incasòl. L'Ajuntament preveu que ambdues construccions estiguin acabades a finals d'aquest any o a principis de 2024.

Pel que fa a la mitja dotzena de pisos del carrer Maria Aurèlia Capmany, aquests tindran una superfície de 47 metres quadrats, una habitació i cuina oberta al menjador. També comptaran amb balcó i plaça d'aparcament. El seu preu, incloent-hi el pàrquing i les despeses de comunitat, serà de 400 euros al mes, aproximadament. Serà un edifici d'eficiència A, amb sistema d'aerotèrmia i plaques solars.

D'aquesta promoció, quatre dels pisos es destinaran a persones joves (d'entre 24 i 35 anys), un a gent gran i un altre a persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa als habitatges del carrer Marconi, encara està pendent definir el perfil de les persones que hi podran optar però tot apunta que serà per a famílies.

Com optar als pisos de lloguer social? 
 

Des del consistori recalquen que serà un requisit indispensable que les persones que vulguin optar a alguna de les dues promocions de Rubí, que estiguin inscrits al Registre de Sol·licitants d'Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya i compleixin amb un límit d’ingressos, entre altres. 

La inscripció té una vigència d'un any i permet participar en tots els processos d'adjudicació per als quals es compleixin els requisits. El tràmit es pot fer per internet o presencialment a l'Oficina Local d'Habitatge (carrer del General Prim, 33-35 de Rubí). 

Cal tenir en compte que, des de la inscripció en aquest registre i l'acceptació de la sol·licitud per part de la Generalitat poden passar dos mesos. El tràmit de registre és imprescindible i si no és efectiu en el moment de l’adjudicació no serà possible optar-hi.

L’alcaldessa de Rubí i la regidora d’Habitatge durant l'anunci dels pisos de lloguer assequible. FOTO: Ajuntament de Rubí - Localpres

L’alcaldessa de Rubí i la regidora d’Habitatge durant l'anunci dels pisos de lloguer assequible. FOTO: Ajuntament de Rubí - Localpres

 

Els joves, els més castigats per la falta d'habitatge assequible

L'anunci en matèria de nou habitatge social a la ciutat ha tingut lloc aquest dilluns. L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha manifestat que les polítiques d'habitatge han quedat "apartades" en anteriors legislatures, però han esdevingut "una prioritat" en aquest mandat.

En aquest sentit, la primera edil ha dit que amb aquestes dues promocions s'incrementa el parc públic residencial per a un dels col·lectius que més ho necessiten: els joves.

En la mateixa línia s'ha pronunciat la regidora d'Habitatge, Ànnia García, qui ha explicat que el 97 % dels sol·licitants d'habitatge social declaren no tenir un habitatge, és a dir, la majoria són joves. També ha destacat que una gran proporció dels demandants són dones.

La regidora ha assenyalat que el més important ara és que les persones interessades en alguna de les dues promocions s'apunti al registre de sol·licitants i ha 
ha valorat positivament altres estratègies del consistori, com la borsa d'habitatge de lloguer assequible, la inspecció de pisos buits que es posarà en marxa pròximament o les futures 34 places d'emergència habitacional del carrer Belchite.

Més info: El futur servei d’urgències residencials del carrer Belchite oferirà 34 places

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació