Rubí comptarà amb un pla de benestar animal i tinença responsable

El nou pla s'aprovarà en el ple municipal d'aquest dijous i en un futur es preveu un centre de recollida temporal d'animals perduts o abandonats a la ciutat

En el ple municipal d'aquest mes de novembre s'aprovarà el primer pla de benestar animal i tinença responsable de la ciutat, elaborat a partir d'una primera diagnosi realitzada per l'Ajuntament de Rubí i un procés participatiu posterior en el qual podia participar la ciutadania. 

El nou pla conté un total de 28 accions a través de les quals es vol donar resposta a les mancances detectades per millorar el benestar dels animals domèstics que viuen a la ciutat, disminuir el nombre de mascotes abandonades i fomentar la seva identificació, afavorir la tinença responsable i erradicar les conductes incíviques, millorar el control i la gestió dels gats del municipi i impulsar la Taula de Benestar Animal de forma permanent. 

A banda d'aquest pla, el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, ha avançat en declaracions a Ràdio Rubí que, en un futur, es preveu la creació d'un centre de recollida d'animals abandonats o perduts, de curta estada, a la mateixa ciutat.

Cal tenir en compte que, actualment, l’encarregat de donar aquest servei és Sircan, una protectora situada a Olesa de Bonesvalls, a més de 30 quilòmetres de Rubí. "Això genera una disfunció", ha reconegut el regidor, ja que implica un desplaçament important per al propietari que vulgui recuperar la seva mascota en cas de pèrdua, sense oblidar l'estrès que causa el trasllat en l'animal.

"La voluntat és tenir un centre més proper i que sigui més fàcil accedir", ha dit Medrano, qui ha afegit que el centre seria de curta estada ja que la recuperació d'un animal es dona, majoritàriament, en els primers dies de la seva pèrdua, ja sigui per accident o perquè s'ha escapat.

"Malauradament, si un animal no es recupera en els primers dies és perquè està abandonat i entrarà en els circuits aliens d'adopció". Així doncs, en el cas de gossos o gats que ningú reclami en un temps prudencial, aquests passarien a un altre centre fora de la ciutat on podrien ser adoptats. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.