Rubí té un grau de segregació escolar molt alt, segons la Fundació Bofill

La fundació reclama a Educació establir urgentment criteris per distribuir l'alumnat vulnerable si vol evitar un increment de la segregació a causa de la Covid-19

La segregació escolar fa referència a la distribució desigual de l’alumnat entre els col·legis d’un mateix territori, provocant que alguns centres tinguin més alt percentatge d’alumnat d’origen immigrat o amb necessitats socioeconòmiques.

La Fundació Bofill ha presentat l’informe “Estat i evolució de la segregació escolar a Catalunya 2020”, que  analitza les dades d’escolarització per als municipis de més de 10.000 habitants de Catalunya, entre elles Rubí.

Ho fa fet en base a dades del Departament d’Educació, del Síndic de Greuges i a altres estudis recents. Aquesta anàlisi permet veure l’evolució de la segregació escolar des del curs 2001/2002 fins al 2018/2019 i situar-la en el context de l’actual crisi de la COVID-19.

En el cas de Rubí, l’estudi assenyala que la ciutat es troba entre els 44 municipis de més de 10.000 habitants amb alta o molt alta segregació (per sobre del 30% a primària i del 20% a secundària) que porten 5 anys empitjorant els nivells de segregació escolar, segons Fundació Bofill. A més, Rubí porta 12 anys continuats d’empitjorament a primària.

 

Des de la Fundació Bofill reclamen al Departament d'Educació establir urgentment criteris clars i homogenis per detectar i distribuir l'alumnat vulnerable si vol evitar un increment de la segregació a causa de la COVID-19.

També consideren que els municipis han d'articular urgentment mesures per distribuir equilibradament l'alumnat matriculat fora de termini: desplegar dispositius per identificar tot l'alumnat vulnerable que es matricularà fora de termini, incrementar la reserva de places per l'alumnat vulnerable, i reactivar presencial i digitalment els serveis d'orientació a famílies.

Des de la fundació explicació Catalunya ha reduït la segregació escolar només un 4% en els últims 5 anys i és un dels països més segregats de la UE. El 53% dels municipis de més de 10.000 habitants empitjoren els seus nivells de segregació escolar en es últims 5 anys. 44 municipis amb alts nivells de segregació escolar han seguit empitjorant els últims 5 anys, “per una política d’inacció”.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.