Rubí torna a gaudir d'una nova edició dels 'Tocs de Sant Roc'

La cultura popular i el paper de les entitats de la ciutat han sigut els principals protagonistes

Rubí ha tornat a gaudir d'una nova edició dels 'Tocs de Sant Roc', amb la cultura popular i el paper de les entitats de la ciutat com a principals protagonistes. Els rubinencs i rubinenques han pogut participar en diferents activitats, organitzades per l'Ajuntament i la Taula de Cultura Popular i Tradicional.

Durant aquests quatre dies, la tradició i l'ambient festiu han estat com a principal centre d'atracció dels 'Tocs de Sant Roc'. La inauguració se'n va dur a terme el dijous 14 de setembre, amb l'exposició Cent anys de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya i una conferència a càrrec del seu comissari, l'historiador de l'art Jaume Ayats a l'Ateneu Municipal. Divendres 15, la pluja va marcar la jornada i les activitats a l'aire lliure es van haver de suspendre. No obstant això, algunes altres es van poder celebrar a l'interior del Celler la Glosa de Sant Roc, organitzada per Òmnium Rubí, i el tradicional berenar de La retrobada després de l'estiu. A més, la Xerricada Popular va canviar d'ubicació al Crac.

Dissabte 16 el sol va tornar i va permetre tenir jornades amb bon temps i diversió. La plaça Doctor Guardiet ha sigut el centre neuràlgic de les activitats, com els tallers organitzats per les entitats al voltant de les tradicions dels castells, els diables, els gegants i els diorames, així com del Mercat de productes artesans i de proximitat i dels vermuts musicals. A la tarda, es va commemorar la tornada del Seguici No Seguici, i finalment va acabar amb els satírics Versots, a càrrec de les colles de diables de la ciutat; un nou espectacle de foc, dansa i malabars protagonitzat per la companyia Manos de Fuego; i el concert final de Tàrraco Surfers. Als concerts nocturns, s'estima que van assistir a prop d'un miler de persones.

Finalment, el diumenge va tenir lloc la 30a Trobada de Gegants, amb colles de tot el territori. A més, es va fer l'audició de sardanes, el correfoc infantil, la tabalada i les emblemàtiques havaneres. La jornada es va encavalcar amb la Setmana Europea de la Mobilitat, on el Mercat Municipal va celebrar la seva tradicional Bicicletada.

Des del consistori, afirmen que el canvi de dates al tercer cap de setmana de setembre, fet fa pocs anys, és un encert i recalquen la bona acollida d'aquesta nova edició.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.