Rubí inaugura el curs escolar amb la mirada posada al Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol

L'alcaldessa ha fet èmfasi en el fet que la ciutat és un referent en FP i FP dual

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha realitzat aquest dilluns l'acte d'inauguració del nou curs escolar 2023-2024, al Centre Cultural "Els Costals" de Castellbisbal. L'esdeviment s'ha fet junt amb l'alcaldessa d'aquesta ciutat veïna, Maria Dolors Conde, i ha comptat amb la presentació de Mercè Cambra, directora del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de Rubí i Castellbisbal, i Eduard Maliol, en substitució de Maria Teresa Fons, la directora dels Serveis Territorials d'Educació del Vallès Occidental. A l'acte han assistit més d'un centenar de persones.

Mercè Cambra ha sigut l'encarregada de donar les paraules de benvinguda al públic, fent èmfasi a cuidar la llengua i fer xarxa per avançar en l'àmbit educatiu. Ha volgut donar les gràcies als docents jubilats a aquest curs i als nous inspector educatius del territori.

Ha continuat Ana María Martínez agraint la tasca de tota la comunitat educativa. Ha anunciat els nous reptes del curs escolar a Rubí, que tal com ha afirmat, no són diferents dels de l'any passat. L'alcaldessa ha dit que els objectius se centren a lluitar contra la segregació escolar i fer polítiques municipals per a fer de l'educació l'eix de la ciutat. A més, Martínez ha fet públic una de les preocupacions del consistori, que és que el Decret d'educació inclusiva no tingui una aplicació efectiva, i ha posat com a exemple al Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol. Ha esmenat que el centre tindrà una ampliació, però considera que no és suficient per a cobrir les seves necessitats, com l'increment de les matrícules o donar suport a les famílies amb els recursos mínims.

Per altra banda, ha anunciat que un dels reptes per a la població infantil i adolescent, està centrat amb la salut mental, on s'ha vist afectada per les conseqüències de la pandèmia. A més, l'alcaldessa ha dit que "Rubí, com a ciutat orgullosament industrial, té noves estratègies per a potenciar l'FP i l'FP dual, que ja som referents a tot el territori". Ha afirmat que 10 estudiants d'aquests cicles híbrids s'han integrat a la plantilla de l'Ajuntament, i ha fet públic que Rubí estarà present a l'acte de la Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE) a l'octubre a Gijón.

L'esdeveniment ha continuat amb les paraules de l'alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde, amb unes paraules centrades a la necessitat de l'adaptació en l'educació de la digitalització i les noves tecnologies. A més, ha posat a Rubí com a referent en temes d'educació especial i ha fet una crida per a lluitar contra l'abandonament escolar.

Fran Rojas, expert en educació, ha tancat l'acte amb la conferència Optimisme realista i pedagògic, on ha parlat sobre els reptes de la comunitat educativa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.