Rubí invertirà al voltant d'1 milió d'euros per renovar el clavegueram dels carrers Bach i Beethoven

L'objectiu del projecte és incrementar l'eficiència i resiliència de les xarxes del cicle de l'aigua

L'Ajuntament de Rubí i Agbar inicien el projecte de renovació del clavegueram dels carrers Bach i Beethoven. Es tracta d'una xarxa de 820 metres de canonada que recull les aigües pluvials procedents d'embornals i les aigües procedents d'escomeses de les naus industrials i d'oficines.

Actualment, el diàmetre de la canonada del clavegueram té una mida variable d'entre 300 i 600 mm i amb aquesta renovació passarà a tenir entre 400 i 1.000 mm de diàmetre, un fet que augmentarà la capacitat hidràulica de la xarxa i potenciarà la seva eficiència. Per aquest projecte de millora, que contempla una inversió de més d'1 milió d'euros, s'utilitzaran materials reciclats per evitar la generació de nous residus.

El termini d'execució d'aquestes accions de renovació per part d'Agbar arrencarà el 8 d'abril i finalitzarà aproximadament al cap de 35 setmanes.

En paraules de l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, "la millora de la xarxa de clavegueram és un esforç continuat per a l'actual equip de govern. Per aquesta raó ja havíem previst aquesta inversió en el pla anual d'inversions aprovat per l'Ajuntament". Per la seva banda, el regidor de Sostenibilitat i Medi, Andrés Medrano Muñoz, ha comentat que "aquesta és una actuació de gran envergadura que dota a la xarxa de clavegueram de capacitat per assumir increments de cabal relacionats amb noves activitats industrials però, especialment, pel que fa a la capacitat de la xarxa per suportar aportacions sobtades per fortes pluges".

El gerent territorial d'Agbar, Josep Maria Montserrat, destaca el compromís d'Agbar per incrementar la resiliència de les xarxes del cicle de l'aigua, ja sigui d'aigua potable, com la de sanejament i la de pluvials. En aquest sentit, afirma que estan treballant conjuntament amb l'Ajuntament per fer més eficient el servei i adaptar les instal·lacions a aquest context d'emergència climàtica.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.