Rubí només recicla un 4% dels envasos lleugers

A Catalunya, l'11% del pes de la compra estàndard són envasos d'un sol ús

Rubí només recicla un 4% dels envasos lleugers, segons les dades proporcionades per l'Ajuntament de Rubí en el marc de la 15ª edició de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Aquest sector és un dels més importants de la indústria catalana. La producció d'embalatges de plàstic representa una tercera part del total d'envasos que es produeixen al territori. Molts d'aquests tenen un sol ús, una utilitat completament efímer per aportar el menjar i que la seva funció en moltes d'aquestes ocasions només dura uns minuts. A més, a Rubí generem un 10% d'aquests residus corresponents a envasos lleugers.

A Catalunya, l'11% del pes de la compra estàndard són envasos d'un sol ús, dels quals 7,7% són superflus i prescindibles.

A la Unió Europea, va augmentar de 66 milions de tones el 2009 a 78,5 milions l'any 2019, el que suposa, 173 kg per habitant. Per a posar una solució a aquesta problemàtica, la Comissió Europea va establir que per a 2030 tots els envasos haurien de ser reutilitzables o reciclables.

Torna la Refira't

 

Rubí celebra un any més la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc a la ciutat del 18 al 25 de novembre amb un seguit d'activitats. Aquesta iniciativa es realitza simultàniament arreu d'Europa i té com a objectiu organitzar accions de sensibilització sobre la necessitat d'evitar la generació de residus. L'edició d'aquest any posa l'accent en la prevenció dels envasos i embalatges.

L'activitat central es farà el dissabte 18 de novembre amb la celebració de la Gran Acció. Al c. Maximí Fornés i a la pl. Doctor Guardiet s'organitzarà el Refira't, una fira de 2a mà que, amb la col·laboració de les AFA i escoles de la ciutat i comerços de segona mà, suposa un aparador d'alternatives per allargar la vida dels productes i trobar autèntiques gangues.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.