Rubí se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2023

Aquesta iniciativa començarà el dissabte 16 i s'estendrà fins al divendres 22 de setembre

Rubí se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat un any més, amb activitats per a tota la ciutadania, com la Bicicletada del Mercat Municipal. Aquesta iniciativa començarà el dissabte 16 de setembre fins al divendres 22, i és organitzada per l'Ajuntament i per diferents entitats i associacions de la ciutat.

Té com a objectiu millorar la qualitat de l'aire del municipi, recuperar l'espai públic i promoure els mitjans de transport i mobilitat sostenibles de Rubí. La primera activitat serà la Bicicletada, que serà el diumenge 17 de setembre a les 10h a la plaça del Mercat, a més es tallarà el trànsit des del carrer d'Iriarte fins al carrer de les Basses, on de 9 a 14h es podrà passejar o anar en bici en aquest tram.

A més, també inclou l'organització de reunions focus group sobre el transport urbà. A aquestes sessions es tracta com s'ha de millorar el bus urbà i s'han programat per a fer-les durant dos dies: el 20 de setembre, adreçada al col·lectiu de gent gran; i una altra dirigida a l'alumnat dels centres educatius, que està pendent de posar data. Totes dues reunions se celebraran a l'auditori del Rubí Forma i és organitzada per l'empresa AVANZA.

També es posarà a prova un autobús 100% elèctric de l'empresa IVECO EWAY. Té 9,5 metres i circularà per diferents línies de la ciutat amb l'objectiu de saber com funciona el vehicle a les rutes i orografia de Rubí. Es farà del 18 al 22 de setembre.

Finalment, s'instal·larà una unitat mòbil de mesura de la contaminació que es posarà a la plaça del Mercat el 15 de setembre i mesurarà la qualitat de l'aire durant un mes i mig. Aquesta iniciativa es fa en col·laboració amb el Servei de Vigilància i Control de l'Aire de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.