Rubí signa la Declaració de Colònia que vetlla pels drets dels nens i nenes

UNICEF ha reunit als representants de 18 ciutats amigues de la infància al Palau Macaya de Barcelona

L’alcaldessa de Rubí Ana María Martínez ha signat aquest dimarts en nom de la ciutat la Declaració de Colònia impulsada per UNICEF. La trobada s’ha dividit en dues parts: la primera dirigida a personal tècnic dels municipis i la segona per a alcaldes i alcaldesses. El Palau Macaya de Barcelona ha estat el punt de trobada entre alcaldes i alcaldesses de diferents municipis titulats com a Ciutats Amigues de la Infància. Cada dos anys, el Comitè Espanyol d'UNICEF reconeix públicament amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància aquells municipis que vetllen pels drets dels nens i nenes. La declaració que ha signat l’alcaldessa reconeix la vigència de la Convenció sobre els Drets dels Infants coincidint amb el seu 30è aniversari.

Segons els alcaldes i les alcaldesses signants d’aquesta declaració, la Convenció sobre els Drets del Nen va estretament lligada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), ja que sense ells no es podrien complir els drets de la infància i l’adolescència. Els ODS, que són una iniciativa impulsada per les Nacions Unides, pretenen acabar amb la fam, la pobresa i la desigualtat econòmica, a més de lluitar per combatre la crisi climàtica. Tots els signants es comprometen a oferir resultats sostenibles i quantificables i a eliminar la discriminació contra infants. El document inclou cinc objectius principals on s’estipula que tots els nens i nenes han de ser valorats, que tots tenen veu i unes prioritats que cal tenir en compte, que tots els nens i nenes han de tenir accés a serveis bàsics de qualitat i que han de viure en un entorn segur, protegit i net, a més de gaudir de la vida familiar, el joc i l’oci.

 

Rubí ostenta el títol de Ciutat Amiga de la Infància des de l’octubre de 2016, un segell que reconeix la seva tasca en l’atenció a la infància i l’adolescència. L’objectiu principal de la ciutat és garantir als nens i nenes una vida plena i un entorn saludable, sense oblidar el dret a accedir lliurement a una educació i a una sanitat de qualitat. És per això que l’alcaldessa reconeix que “Ser una ciutat amiga de la infància és un orgull, però sobretot és un compromís a llarg termini. Un compromís que vam adquirir al principi de l’anterior mandat i que renovem avui amb la signatura d’aquesta declaració i periòdicament incorporant els nens i nenes en el disseny de les polítiques públiques”.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?