Rubí se suma al projecte de (Re)voltes i en farà una al barri de Ca n’Oriol

L’activitat ha estat impulsada des d’Òmnium Rubí i compta amb el suport de diverses entitats

Al llarg de tot el cap de setmana, 27 i 28 de novembre, se celebrarà una Marató de (Re)voltes en què tindran lloc diverses (Re)voltes organitzades arreu del territori, en la qual s’inclou la de Rubí. Aquí es farà al barri de Ca n’Oriol el diumenge 28 de novembre a les 10.30 h. El punt de trobada serà l’era del Parc de Ca n’Oriol.

Des d’allà es farà un recorregut pel barri, que comptarà amb diversos testimonis que explicaran les seves vivències. La ruta finalitzarà a la plaça de Ca n’Oriol, on es farà un vermut per acabar l’activitat. Per participar en la (Re)volta cal inscriure-s’hi prèviament a la web lesrevoltes.cat.

 

Les (Re)voltes són passejades guiades en grup per barris o pobles que tenen com a fil conductor els relats vivencials de les persones i entitats protagonistes de les lluites i processos de transformació social que hi han tingut lloc. En aquestes, els participants dialoguen sobre les experiències i emocions viscudes i evocades en la ruta. A les (Re)voltes, la memòria individual i col·lectiva, el territori i la història quotidiana i popular construeixen un lloc de trobada i reconeixement mutu.

La ruta començarà al bosc i era de ca n'Oriol, l'espai que dona nom al barri i que té unes arrels històriques profundes, per passar després a veure sobre el terreny els espais o edificis que simbolitzen o han simbolitzat el creixement de ca n'Oriol i les seves principals reivindicacions al llarg dels darrers decennis: les mobilitzacions d'inicis del segle XX per evitar la destrucció de l'entorn del bosc; es pararà davant la biblioteca Mestres Martí Tauler, antiga nau de la fàbrica BJC, on treballaven moltes de les persones del barri; s'analitzarà l'urbanisme de la zona i les principals dificultats amb què es trobaren, entre d'altres.

També es tindrà especial cura en descriure la lluita veïnal dels anys 70 i 80, les demandes de places escolars i la vida associativa de ca n'Oriol que fa que hagi tingut sempre una idiosincràsia molt marcada.

L'activitat, impulsada des d'Òmnium Rubí, ha comptat amb la participació de l'Associació de Veïns de Ca n'Oriol, Rubí Acull i l'escola d'educació especial de Ca n'Oriol.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.