Rubí tanca el 2022 amb prop de 4.000 fets delictius

El Ministeri d'Interior fa públic el balanç de criminalitat del darrer any, que ha augmentat un 5,3% respecte al 2021

El Ministeri d’Interior ha fet públic l’últim balanç de criminalitat corresponent a l'any 2022, que ha tancat amb 3.923 fets delictius en total, és a dir, un 5,3% més que en el 2021. L'informe recull les infraccions penals registrades als municipis espanyols de més de 20.000 habitants amb les dades han estat subministrades per la Policia local, Mossos d’Esquadra, Policia nacional i Guàrdia Civil.

En el cas de Rubí, el que més s'ha incrementat és la cibercriminalitat, amb més de mig miler de casos. També han augmentat els robatoris amb força a comerços, de 281 a 338 casos, i un centenar més de furts, que es produeixen quan no hi ha violència o intimidació (819). 

Per contra, disminueixen les baralles multitudinàries (21), el tràfic de drogues (19) i els delictes contra la llibertat sexual, tot i que s'han comès sis violacions amb penetració. 

A més, en el darrer any no hi ha hagut cap homicidi o assassinat però sí tres en grau de temptativa. La sostracció de vehicles es manté en xifres inferiors però molt similars a les de l'any passat, amb 79 casos. 

Captura de pantalla 2023 03 21 a les 17.08.12

FONT: Ministeri d'Interior

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.