Rubí TEA no comparteix la campanya per identificar als menors amb autisme ni als seus acompanyants

L’associació considera que és una forma d’estigmatitzar

Rubí TEA, associació de famílies de persones amb autisme de Rubí, ha fet saber que no comparteix les diferents propostes difoses per xarxes socials per identificar als menors amb trastorn de l’espectre autista (TEA) ni als seus acompanyants per poder sortir al carrer mentre duri l’estat d’alarma pel coronavirus, ja sigui amb mocadors o paraigües blaus, armilles grogues o identificadors visuals.

La presidenta de l’associació, Esther Martínez, ha emès un comunicat en el qual explica que com a entitat que defensa els drets i la qualitat de vida de les persones amb TEA “no compartim cap d’aquestes campanyes. Pensem que són estigmatitzants i que el que s’hauria de perseguir és a les persones irrespectuoses que estan assetjant des dels seus balcons. Ningú té dret a cridar, insultar ni assetjar perquè estan jutjant sense conèixer les circumstàncies personals de la persona”.

Tot i que no comparteixen la iniciativa respecten aquelles famílies que ho vulguin fer. “Si els familiars tenen por i se senten més segurs fent-ho endavant! Tampoc direm que no ho facin”.

Martínez alerta que “els nervis de la ciutadania i la ignorància porten a comportaments incívics que poden ser molt greus per a la persona amb TEA que surt a fer un breu passeig terapèutic i es veu increpat”.

 

En aquest sentit, a Rubí està permès que els infants amb trastorn de l’espectre autista o trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat puguin sortir al carrer acompanyats d’una sola persona sempre que sigui absolutament necessari mentre duri l’estat d’alarma.

Únicament hauran de respectar les mesures de distanciament social per evitar contagis i hauran de dur un document acreditatiu sobre el seu trastorn.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic

 

Més informació