Rubí tindrà un protocol de dol per condemnar els feminicidis

Aquest dijous ha tingut lloc la lectura del manifest per a l'erradicació de la violència masclista a càrrec d'estudiants de la ciutat

Rubí treballa per tenir un protocol de dol per condemnar els crims masclistes de manera sistemàtica i honorar les víctimes. D'aquesta manera, la ciutat establirà uns criteris en cas de feminicidi per abaixar la bandera a mig pal o decretar dol oficial a l'Ajuntament de Rubí. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Ana María Martínez, després de la lectura del manifest del 25 de novembre. 

 
Els alumnes que han llegit el manifest del 25N amb l'alcaldessa de Rubí. FOTO: Redacció

Els alumnes que han llegit el manifest del 25N amb l'alcaldessa de Rubí. FOTO: Redacció

Lectura del manifest

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Masclista del 25 de novembre, aquest dijous a la tarda s'ha llegit la lectura del manifest per a l'erradicació de la violència masclista. La lectura, a les portes del consistori, ha anat a càrrec d'alumnes del l'institut Foix, l'Estatut, el Teresa Altet, l'escola d'art i disseny edRa i la Torre Bassa. En el manifest han recordat que hi ha estructures que "es resisteixen" i han denunciat la violència obstètrica i aquella directament relacionada amb la capacitat de prendre decisions autònomes sobre la salut sexual i reproductiva de la dona.

També s'ha denunciat la violència digital, institucional, la que es dona en mitjans de comunicació així com en l'administració i l'àmbit polític contra les dones.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.