RubíBus incorpora 9 autobusos híbrids nous amb l'objectiu d'avançar cap a la sostenibilitat

Amb la introducció d'aquests vehicles híbrids, Rubí serà una ciutat que frega el 70% de la seva flota híbrida

RubíBus incorpora 9 autobusos híbrids nous amb l'objectiu d'avançar cap a la sostenibilitat. Els nous vehicles s'integraran de forma progressiva a aquest al servei a partir de dimarts 6 de febrer fins a final de mes. 

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto han presentat els busos amb el personal d'Avanza. Les autoritats municipals han explicat que la renovació d'aquests té diversos objectius. Un d'ells és la reducció de les emissions dels gasos contaminants. L'any 2019 ja es van incorporar 5 autobusos híbrids amb la finalitat de substituir als antics i avançar amb la declaració d'emergència climàtica aprovada pel consistori durant aquell any.

A més, la renovació també té el propòsit de millorar la comoditat de la ciutadania que fa ús del transport urbà, amb menys vibracions, menys soroll i nous dissenys que permeten el màxim aprofitament de l'espai.


Consolidació d'una ciutat més verda

Amb la introducció d'aquests vehicles híbrids, Rubí serà una ciutat que frega el 70% de la seva flota híbrida. La xarxa actual compta amb 7 línies d'autobusos i els nous circularan per totes les línies. Cadascun dels quals s'assigna a dues persones del servei de conducció i es farà la substitució de vehicles antics per aquests de nous amb motiu del Pla de renovació contemplat al contracte, vigent des del juliol del 2022.

La nova incorporació de busos permetrà treure 9 dels vehicles més antics de la flota, que ja superen els 15 anys. D'aquesta manera, l'antiguitat mitjana d'aquest transport es reduirà dels 11,41 anys d'antiguitat mitjana fins als 4,86 anys.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.