La rubinenca Núria Gascón, guanyadora dels premis VOC 2023

'Ara crema', el curtmetratge de la Núria Gascón, s'ha emportat el premi del jurat al millor curt documental

En aquesta 7a edició dels Premis VOC, Versió Original en Català, que ha estat organitzada per Òmnium Cultural i que ha presentat la directora i actriu, Irene Moray, la rubinenca Núria Gascón s'ha emportat el premi del jurat al millor curt documental amb la seva obra 'Ara crema', que han qualificat com "una proposta valenta i arriscada que aconsegueix dir molt en molt poc". El David Moragas ha sigut l'altre guanyador de la nit, emportant-se el premi del jurat al millor curt de ficció pel seu curtmetratge 'Demà ho deixem'.

Per altra banda, Robert Muñoz, amb el documental 'Dancing with Rosa', ha estat guardonat amb el Premi del públic al millor curtmetratge documental i amb el Premi del jurat jove Filmin, una novetat d'aquest any fruit de la col·laboració amb el Manlleu Film Festival. El curt 'Sisè primera', d'Albert Carbó, i que s'estrenava a la mostra VOC, s'ha endut el Premi del públic al millor curtmetratge de ficció.

Els premiats de la nit: FOTO: Òmnium Cultural

Els premiats de la nit. FOTO: Òmnium Cultural

 

Aquesta edició ha estat la més internacional. Per primer cop, tots els curtmetratges han estat subtitulats al castellà, a l'anglès i el francès i han estat projectats a una desena de ciutats internacionals, com Paranà (Argentina), Montreal, Vancouver, Quito, Madrid, Nova York, Roma, Luxemburg, Tromso (Noruega), Londres, Praga, Lausana (Suïssa) i Caracas.

Una mostra que ha acabat amb 6.700 espectadors presencials i a Filmin i més d'un centenar de projeccions repartides en 90 sales del territori.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.