En marxa el Centre d’Urgències d’Atenció Primària de Rubí les 24 hores del dia

S'atendran urgències pediàtriques, com en altres centres d'aquestes característiques

El Departament de Salut anuncia que Rubí ja compta amb un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), obert les 24 h del dia, els 365 dies de l’any, situat al mateix edifici que el CAP Mútua Terrassa, i al qual s'accedeix per la part posterior, a través del pati interior. 

Segons informa Salut, el CUAP ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal i ha permès atendre amb millor resolució les urgències covid i d'altres de baixa i mitjana complexitat, evitant desplaçaments a les urgències d'hospitals d'altres municipis.

El nou servei compta amb sis boxs d’observació, un box d’aturades i quatre consultes (una d’elles per fer el triatge) i s’hi poden fer analítiques i radiografies les 24 hores.

A més, Mútua Terrassa, proveïdora del servei, ha confirmat que s'atendran urgències pediàtriques, tal com es fa en altres centres d'aquestes característiques, una llarga reivindicació ciutadana. 

Des de Salut destaquen que l’obertura del CUAP implica que hi hagi "un equip específic de professionals" i boxs disponibles per atendre les urgències durant les 24 hores, els 365 dies de l’any.

Les urgències s'atendran per ordre de gravetat i no per ordre d'arribada

"L’atenció es porta a terme d’acord amb la gravetat del pacient, segons els criteris de priorització i classificació del sistema. Així doncs, les visites es realitzen en funció de la gravetat i no per ordre d’arribada", expliquen a través d'un comunicat. 

D'aquesta manera, l'atenció urgent dels problemes de salut de baixa i mitjana complexitat es podran resoldre en els CUAP abans que a les urgències dels hospitals, on sempre tenen preferència els pacients amb dolències de risc vital.

El CAP Mútua Terrassa. FOTO: Ajuntament de Rubí-Lali Puig

El CAP Mútua Terrassa. FOTO: Ajuntament de Rubí-Lali Puig

Rubí Sanitat continua reclamant una gestió pública del servei

Sobre la posada en marxa d'aquest nou CUAP s'han pronunciat membres de les plataformes Rubí Sanitat i el Moviment Pensionista. Expliquen al TOT Rubí que es mantenen en la mateixa postura dels darrers mesos i consideren que un servei sanitari públic com el CUAP de Rubí no hauria de ser gestionat per una empresa privada, en referència a Mútua Terrassa. 

Més info: Rubí Sanitat i el Moviment pensionista reclamen que es compleixi la moció de Mútua Terrassa

L'alcaldessa demana l'ampliació del CAP Anton de Borja i l'hospital

D'altra banda, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, també s'ha manifestat sobre l'obertura del nou CUAP a la ciutat. Considera que resoldrà una reivindicació històrica d'un servei permanent d'urgències però "tot i aquesta bona notícia, seguim reclamant l’ampliació del CAP Anton Borja i l’hospital Vicente Ferrer, reivindicacions també històriques i necessàries per la nostra ciutat".

El nou CUAP de Rubí se suma al CUAP de Sant Cugat, obert a mitjans de desembre, ambdós gestionats per Mútua Terrassa

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.