Els serenos registren 1.749 actuacions en sis mesos

Aviat es posarà en marxa el procés per contractar la segona promoció de serenos

Els agents nocturns o serenos de Rubí han registrat 1.749 actuacions entre juny i desembre de 2023. La majoria d'aquestes actuacions tenen a veure amb convivència, seguretat, mobilitat i manteniment urbà. Així en sis mesos l'equip d'agents nocturns ha demanat 248 accions de manteniment urbà, ha donat suport i acompanyament a 182 persones vulnerables, ha intervingut en 141 incidències per soroll i en 41 ocasions han contactat amb la Policia Local per situacions d'emergència.

L'Ajuntament va incorporar la figura del sereno el juny de 2023, en una prova pilot per millorar la seguretat, la convivència nocturna i el manteniment de la ciutat. Durant sis mesos, l'equip d'Agents Nocturns, contractat a través d'un pla d'ocupació subvencionat per la Diputació de Barcelona, ha tingut com a objectiu "promocionar el civisme i la bona convivència" als carrers i places de la ciutat, comunicar les incidències i desperfectes que ha anat localitzant a la via pública i, quan ha calgut, ha derivat consultes o demandes de la ciutadania al servei corresponent. La seva feina s'ha coordinat amb la Policia Local i el servei de Civisme.

Aviat es posarà en marxa el procés per contractar la segona promoció d'agents nocturns, que podria començar a funcionar a finals de primavera. Com el primer equip d'agents, rebran una formació específica al voltant de qüestions relacionades amb la ciutat, l'organització de l'Ajuntament i el seu funcionament. També rebran sessions per treballar conceptes relatius al civisme, convivència i bon veïnatge on es familiaritzaran amb les ordenances que regulen aquestes qüestions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.