Els Serveis Socials Bàsics de Rubí faran vaga

Els treballadors iniciaran una mobilització el pròxim 22 de febrer per reivindicar millores en les condicions laborals i en l'atenció ciutadana

L'assemblea de treballadors de Serveis Socials Bàsics de Rubí informa que farà vaga i començarà el pròxim 22 de febrer amb una mobilització, entre les 10:30 i les 12 h, davant de l’Ajuntament de Rubí. 

Els treballadors, pendents de concretar una data de convocatòria de la mesa de negociació, expliquen que actualment atenen un 10,7% de la població total de Rubí i bàsicament és la població més vulnerable de la ciutat en l'àmbit nivell econòmic, laboral, educatiu, de salut mental, de dependència, de discapacitat, etc. En aquest sentit, acusen una "sobrecàrrega de treball" del personal, que afecta directament en la salut de la plantilla municipal i en la qualitat del servei que donen a la ciutadania. "A això hi hem d’afegir les situacions de violència verbal o física en l’entorn laboral", i afegeixen que molts treballadors han patit símptomes relacionats amb el burnout i l’estrès, com són la depressió o l’ansietat.

És per aquests motius que reclamen garantir les substitucions immediates dels professionals en situació de baixa temporal simplificant els procediments actuals, però que no es facin a través d’empreses privades que proporcionen treballadors amb condicions laborals precàries. També reivindiquen no sobrecarregar de treball al personal, acomplir les ràtios tenint en compte la realitat socioeconòmica de Rubí, i tenir cura de la salut psicosocial de la plantilla, entre d'altres.

A més, exigeixen acabar amb les diferències salarials existents des de fa més de 14 anys entre professionals que realitzem les mateixes funcions i augmentar la retribució salarial al conjunt de treballadors dels Serveis Socials Bàsics "tal i com s’ha incrementat al personal d’altres serveis d’aquest Ajuntament".

Noves mobilitzacions sinó es convoca una mesa sectorial per abordar la problemàtica

L’assemblea va ser convocada per les seccions sindicals de CCOO, UGT I CGT i va assistir el 83,3% del total de la plantilla. Ara esperen que es convoqui una mesa sectorial de Serveis Socials Bàsics de Rubí amb representants de l'Ajuntament per abordar la problemàtica i reivindicacions dels treballadors, o iniciaran noves mobilitzacions a partir del 22 de febrer.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.