Dia de tornada presencial dels alumnes a l’escola

Hi ha canvis en les quarantenes escolars, les classes es confinaran a partir de 5 positius

Aquest dilluns els estudiants retornen als centres educatius amb un 100% de presencialitat. La Comissió de Salut Pública va anunciar un canvi pel que fa a les quarantenes: només es confinarà un grup quan hi hagi 5 o més casos positius (o més del 20% d'afectació), en un període igual o inferior a set dies. 

Quan hi hagi 4 o menys, es consideraran casos esporàdics i les classes seguiran amb normalitat. L'objectiu d'aquest canvi persegueix apostar per la presencialitat, perquè, fins ara, les classes es confinaven en detectar només un positiu.

Aquesta mesura s'aplicarà a tots els cursos escolars. No obstant això, tindrà rellevància en els cursos de primària, on la xifra d'alumnes amb la pauta completa és mínima. Per la seva banda, els alumnes que comptin amb la pauta completa (o hagin passat la Covid-19 en els darrers 6 mesos) podran continuar assistint a l'escola, sempre que hagin donat negatiu en un test d'antígens realitzat en les primeres 72 hores.

Tot i això, el sindicat de mestres i professors considera que, si es vol eliminar quarantenes, cal fer més proves PCR per descartar tots els possibles casos de Covid-19 a les aules, tal com van explicar a l'ACN. A més, el sindicat valora positivament que el canvi de protocol aspiri a garantir la presencialitat, però insisteix que, per tallar la transmissió del virus a l'entorn escolar, cal incrementar el nombre de tests entre alumnat i personal docent.

A Rubí hi ha més de 10.000 estudiants en edat escolar que cursen estudis obligatoris als diferents centres educatius. La tornada a les classes coincideix amb un augment de les persones ingressades per Covid-19 a la ciutat, amb el risc de rebrot disparat i els contagis que no deixen de pujar.

Més info: Augmenten les persones ingressades per Covid-19 a Rubí

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.