Tot el que has de saber sobre el curs escolar 2022-23

L'inici del curs escolar s'ha avançat al 5 de setembre i durant aquest mes hi haurà jornada intensiva

Les aules catalanes tornen a obrir portes aquest 5 de setembre per encetar el curs 2022-23, que engega sense mascaretes i més aviat que mai. El TOT repassa els principals canvis que hi haurà.

Quan comença el curs?

El 5 de setembre comencen les classes a Infantil i Primària, mentre que ESO, Batxillerat i Formació Professional ho faran el 7 de setembre. 

Horaris durant el setembre.

Durant el setembre hi haurà jornada intensiva a Infantil i Primària i l’horari lectiu serà de 9 a 13 h. Tot i això, es manté el servei de menjador fins a les 15.30 h i s'ofereixen activitats extraescolars gratuïtes fins a les 16.30 hores. 

Hi haurà restriccions?

No, aquest curs ja no hi haurà restriccions per la Covid-19 per primera vegada en tres anys.

Servei menjador.

La Generalitat ha augmentat el preu màxim del servei de menjador, passant dels 6,33 als 6,54 euros.

Gratuïtat a l'Infantil.

El curs d'Infantil-2 (abans P-2) serà gratuït a les escoles bressol públiques. No és gratuït el servei de menjador o el d'acollida. A més, s'han subvencionat els centres privats, que també abaixen preus.

Menys infants a les aules.

La Generalitat ha instat a baixar les ràtios d'Infantil-3 (abans, P-3) a 20 alumnes per classe.

Vacances escolars.

  • Nadal: del 22 de desembre del 2022 al 8 de gener del 2023, ambdós inclosos.
  • Setmana Santa: del 3 d’abril al 10 d’abril de 2023, ambdós inclosos.
  • Estiu i final de curs: L'educació infantil i primària finalitzen el 22 de juny i l’ESO i Batxillerat acaben el 20 de juny.

 

Hi haurà vagues?

Durant l'últim tram del passat curs es van viure jornades de vagues dels professors, que havien anunciat més mobilitzacions per l'inici del curs 2022-23. Finalment, s'han desconvocat les vagues i s'ha arribat a un acord entre Ensenyament i sindicats.

Què passa amb el català?

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va emetre una sentència que obligava a totes les escoles a fer el 25% de les classes en castellà. Però la Generalitat va fer un decret, esborrant els percentatges, i ha ordenat a les escoles que no estableixin el 25% del català. La justícia ara haurà de decidir sobre el decret.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.