Tot el programa dels 'Tocs de Sant Roc' 2023

Els actes comencen el dijous amb l'exposició '100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya'

Torna un any més els 'Tocs de Sant Roc', la també anomenada la Festa Major Petita de Rubí. Les entitats de la cultura popular i tradicional rubinenques tenen la seva gran celebració conjunta en aquesta festivitat que sempre es fa al setembre, però que actualment s'ha passat al tercer cap de setmana del mes per a facilitar la participació de tota la ciutadania. Els 'Tocs' seran del dijous 14 de setembre fins al diumenge 17, on n'hi haurà una gran oferta cultural a tot el municipi.

La festa és organitzada per les entitats de la Taula de Cultura Popular i Tradicional de Rubí i l'Ajuntament. Aquest any, ve ple de novetats, com la recuperació de la Xerricada Popular i la celebració del Seguici No Seguici.

El programa està repartit en 4 dies amb diferents activitats:

Dijous 14 de setembre 

19h: Inauguració de l’exposició 100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Conferència a càrrec de Jaume Ayats, amb la mostra coral a l'Ateneu Municipal. 

 

Divendres 15 de setembre 

19h: Glosa de Sant Roc. És un tast de cant improvisat, on hi col·labora Òmnium Cultural de Rubí i es farà a El Celler.

20.15h: La retrobada després de l'estiu. Consisteix en un berenar amb pa amb oli i sucre i hi col·labora el Casal Popular i es celebrarà a El Celler.

20.45h: Plantada de l’11a Trobada de Bèsties de Foc. Hi col·labora la Colla de Diables de Rubí i també és amEl Celler.

21.15h: Sortida de l’11a Trobada de Bèsties de Foc. Hi participen la Colla de Diables de Rubí i colles convidades, i hi col·labora la Colla de Diables de Rubí. Comença a El Celler i l'itinerari passa pel c. Pintor Coello, c. Cervantes, av. Barcelona, pl. Pere Esmendia, c. Pere Esmendia, c. Maximí Fornés i pl. Doctor Guardiet
L'Ajuntament de Rubí avisa que cal seguir les mesures de seguretat i aneu vestits adequadament per participar en un acte de foc

22.30h: Sopar popular a la fresca i servei de bar. La venda de tiquets serà el mateix dia a la pl. Doctor Guardiet i el preu és de 6 €.Hi col·labora la Colla de Diables de Rubí.

23.30h: Concert Rock’n’Busto. És un tribut a Lax’n'Busto, n'hi haurà servei de bar i hi col·labora la colla de Diables de Rubí. L'acte serà al Pl. Doctor Guardiet.

00.30h: Xerricada Popular de Sant Roc.Consisteix en un concurs de beure a galet amb porró. També col·labora la Colla de Diables de Rubí i les inscripcions seran de 20 a 22 h al solar del CDR el mateix dia de l’activitat. 

 

Correfoc dels Tocs de Sant Roc de 2022. Foto: Arnau Martínez | Arxiu

Correfoc de l'any 2022 a Sant Eoc. Foto: Arxiu | Arnau Martínez

 

Dissabte 16 de setembre 

11h: Mercat de productes artesans i de proximitat. 5a Fira del Vermut a la Pl. Doctor Guardiet.

11hJornada de portes obertes de la Fundació Museu Vallhonrat. L'entrada serà per la pl. Montserrat Roig amb una visita guiada. L'entrada serà gratuïta i hi col·labora el Museu Etnogràfic Vallhonrat.

11hTallers d'entitats de cultura popular i tradicional. Tallers de castells, de foc, de tabals, de gegants i de diorames. Hi col·labora la Taula de Cultura Popular i Tradicional i es farà a la Pl. Doctor Guardiet.

11h: Jocs tradicionals. Activitat familiar feta per la Colla de Diables de la Riera a la Pl. Doctor Guardiet.

13h: Vermut musical amb Brigitte. Ubicació: Pl. Doctor Guardiet

17.30h: Mercat de productes artesans i de proximitat. 5a Fira del Vermut, a la Pl. Doctor Guardiet

18h: Visita guiada a l’altra banda de la Riera. Serà al Parc de la Font de la Via, a càrrec de RubiGuiem.
Els orígens de Rubí i gran part del seu patrimoni vinculat estan situats al que avui en dia anomenem popularment “l’altra banda de la riera”. Fins fa ben poc, “l’altra banda” era la protagonista de la nostra història: s’hi troba el jaciment arqueològic del poblat iber que va ser el primer nucli habitat, els dos castells d’època medieval que controlaven el territori i la majoria de masies, camps de cultiu i recursos naturals que formaven l’hàbitat dispers predominant a Rubí.
Inscripció prèvia a museu@ajrubi.cat. L'Activitat gratuïta

19h: Sessió de Dj a la vermuteria. A la Pl. Doctor Guardiet

19.30h: Missa en honor de Sant Roc. A l'Església de Sant Pere

20h: Seguici No Seguici. L'itinerari serà començarà a la pl. Onze de Setembre, c. Sant Cugat, pl. Pere Esmendia, c. Pere Esmendia, c. Maximí Fornés i pl. Doctor Guardiet.

20.30h: Tocs de Sant Roc! Hi col·labora la Taula de Cultura Popular i Tradicional i la ubicació serà a la Pl. Doctor Guardiet.

21h: Versots. Hi col·laboren la Colla de Diables de la Riera, Colla de Diables Rubeo Diablorum i Colla de Diables de Rubí, i es farà a la Pl. Doctor Guardiet.

21.30h: Espectacle de foc, dansa i diables. En aquest espectacle s’utilitzarà material pirotècnic i també serà a la Pl. Doctor Guardiet.

21.45h: Sessió de Dj a la vermuteria. La ubicació serà a la Pl. Doctor Guardiet

22.15h: Sopar popular a la fresca i servei de bar. La venda de tiquets fins a exhaurir-los a partir de les 11 h, el mateix dia, a la pl. Doctor Guardiet El preu és de 6€, i està fet per la Societat Sant Antoni Abat. Serà a la Pl. Doctor Guardiet.

23.45h: Gresca de nit. Amb Tarraco Surfers a la Pl. Doctor Guardiet. 

 

Espectacle de Sant Roc de l'any 2022. Foto: Localpres

Espectacle dels 'Tocs de Sant Roc' de 2022. Foto: Localpres

 

Diumenge 17 de setembre 

9h: Tronada de Sant Roc. A la Pl. Doctor Guardiet, hi col·laboren la Colla de Diables de la Riera de Rubí i Colla de Diables de Rubí. L'itinerari serà:  pl. Doctor Guardiet, c. Maximí Fornés, c. Pere Esmendia, av. Barcelona, c. Llobateras, c. F. García Lorca, c. Sant Isidre, c. Sant Pere, c. Montserrat i c. Sant Jaume
Atenció: en aquesta activitat, seguiu les mesures de seguretat i aneu vestits adequadament per participar en un acte de foc.

10h: Plantada de gegants. 30a Trobada de Gegants a la Pl. Pere Aguilera.

11h: Mercat de productes artesans i de proximitat. 5a Fira del Vermut a la Pl. Doctor Guardiet.

11.45h: 30a Trobada de Gegants i passejada de gegants. A la Pl. Pere Aguilera. Les Colles participants són: Colla de Geganters i Grallers de Centelles, Colla Gegantera de Guissona, Geganters de Moià, Gegantot l’Ocellaire de l’Eixample, Gegants de la Pedrera de Barcelona, Gegants Coloms de Sant Andreu del Palomar, Gegants de Sarrià, Gegants de Gavà,  Gegants de l’Hospitalet de Llobregat, Gigantes de Torrejón de Ardoz, Amics dels Gegants de ca n'Oriol, Colla Gegantera del Pinar i Colla de Geganters de Rubí. Hi col·labora: Colla de Geganters de Rubí i l'itinerari és: pl. Pere Aguilera, c. Doctor Robert, c. Maximí Fornés c. Pere Esmendia, c. Doctor Turró, c. Llobateras, av. Barcelona, pg. Francesc Macià, c. Montserrat i pl. Doctor Guardiet

12h: Visita guiada al Celler Cooperatiu. Es farà a El Celler, a càrrec de RubiGuiem. Cal inscripció prèvia a museu@ajrubi.cat  i és una activitat gratuïta.

12.30h: 30a Trobada de Gegants. Ballada de Gegants i capgrossos a la Pl. Doctor Guardiet

13h: Vermut musical amb Núria Grima a la Pl. Doctor Guardiet.

17.30h: Mercat de productes artesans i de proximitat. 5a Fira del Vermut a la Pl. Doctor Guardiet.

18.30h: Audició de sardanes de la Cobla Ciutat de Cornellà a la pl. Doctor Guardiet.

19h: Tabalada de Sant Roc. Tronats del Tabal i tabalers convidats a la Pl. Catalunya.L'iItinerari serà de la pl. Catalunya, pg. Francesc Macià, c. Sant Cugat i pl. Onze de Setembre. Hi col·labora: Tronats del Tabal de la Colla de Diables de la Riera

19.30h: Tabalada estàtica. Tronats del Tabal i tabalers convidats i hi col·laboren la Colla de Diables de la Riera i Tronats del Tabal.
Pl. Onze de Setembre

20h: Correfoc infantil a la Pl. Onze de Setembre. Les colles participants són Colla de Diables de la Riera i colles convidades. L'itinerari és de la pl. Onze de Setembre, c. Sant Isidre, c. Sant Pere, c. Sant Cugat, c. Sant Jaume, bda. Sant Joan, c. Pere Esmendia, pl. Pere Esmendia, c. Torrijos i pl. Salvador Allende
Hi col·labora: Colla de Diables de la Riera.
Atenció: en aquesta activitat seguiu les mesures de seguretat i aneu vestits adequadament per participar en un acte de foc.

20.30h: Havaneres. Hi haurà rom cremat. L'acte el fa La Petita Havana a la Pl. Doctor Guardiet.

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.