Treballadores de dues escoles bressol de Rubí inicien vaga

Educadores de la Sol Solet i la Lluna reclamen millors condicions laborals i un augment salarial

Treballadores de les escoles bressol Sol Solet i la Lluna han iniciat una vaga indefinida, amb serveis mínims, per reclamar millores en les seves condicions laborals i tenir el mateix sou que les educadores de La Bruna, que també és un centre municipal però no té els serveis subcontractats a una empresa externa. Aquest matí s’han concentrat a les portes de l’Ajuntament i aquesta tarda ho tornaran a fer durant la celebració del ple municipal del mes de febrer, tal com ha avançat Ràdio Rubí

No és la primera vegada que les treballadores d'aquestes dues escoles es manifesten per exigir un augment salarial, ja que tenen el sou congelat des de fa 17 anys, i que hi hagi parelles educatives que cobrin el mateix per realitzar la mateixa feina.

Més info: Les treballadores de les escoles bressol Lluna i Sol Solet reclamen una pujada salarial

Sobre aquest assumpte, des de l'Ajuntament de Rubí informen que al voltant d’un 70% de la plantilla ha treballat amb normalitat i també han volgut "matisar" que la relació laboral de les educadores no és amb el consistori, sinó amb l’empresa Cavall de Cartró, que manté una pròrroga del servei ja que la licitació va quedar deserta. 

L'Ajuntament de Rubí assegura que ha mantingut una voluntat negociadora però ja va informar a les treballadores que algunes de les seves demandes, com ara l’augment del sou en un 35%, "és inassumible pel seu cost econòmic, com també la demanda de la parella educativa, que s’ha de solucionar amb la modificació del reglament del servei i la nova licitació". 

Pel que fa la resta de demandes, l’Ajuntament de Rubí informa que ha acceptat iniciar un procediment de revisió de preus, inclosos els costos laborals. "Malgrat aquests intents d’acostar postures i d’oferir una revisió dels preus dels costos laborals, les treballadores s’han negat a negociar".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.