Les treballadores de l'escola bressol La Bruna convoquen una vaga

La demanda més important que fan és que es contracti personal per substituir les treballadores de baixa

Comissions Obreres ha convocat, a partir d'aquest dimecres 8 de novembre, una vaga indefinida davant de l'Escola Bressol Municipal La Bruna, que es reuniran tots els dimecres de 12 a 13h. Tal com ho ha avançat RubiTV.

Una de les treballadores ha explicat al TOT que la seva queixa primordial és que sempre es troben amb falta de personal, ja que quan hi ha una baixa no es fa cap contractació per substituir a la persona. "A més, tenim a càrrec nostre nens amb necessitats especials i ens trobem desbordades", ha explicat la treballadora.

En aquest sentit, en un document que han fet arribar a l'Ajuntament, demanen no sobrecarregar el personal per la no substitució de treballadores en situació de baixa laboral temporal. "Les educadores van tirant, però arriba un punt que ja no poden més", han explicat.

Una altra de les demandes explicades en el text, és que s'acabi de manera immediata amb les diferències salarials existents entre les professionals que realitzen les mateixes funcions.

També volen un interlocutor vàlid per poder fer arribar les seves queixes i que se'ls hi proporcioni una solució ràpida i eficaç, així com que es consideri abaixar les ràtios, ja que actualment estan atenent 127 infants, alguns d'ells amb necessitats especials no detectades quan arriben a l'escola.

Des del Consistori expliquen que estan treballant per desencallar aquestes substitucions el més aviat possible i que estan agilitzant tots els tràmits perquè es puguin suplir les baixes amb la màxima celeritat. També han afegit que la propera setmana es convocarà una reunió amb les treballadores on se'ls explicarà l'evolució d'aquests tràmits.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.