Treballadores de les escoles Sol Solet i La Lluna es manifesten per unes millors condicions laborals

Una vuitantena de persones s’ha manifestat aquest dijous a la tarda

Les treballadores de les escoles La Lluna i Sol Solet, per a infants de 0 a 3 anys, s’han manifestat aquest dijous a la tarda per reivindicar equiparació salarial amb l’altra escola bressol de gestió municipal, instal·lacions adequades, parella educativa o segona responsable de cada grup i poder educar amb dignitat.

Jeniffer Mesa, de la secció sindical de Comissions Obreres de Cavall de Cartró, l’empresa que gestiona actualment ambdues escoles, ha explicat que “hem arribat a aquest punt perquè ja fa temps que demanem canvis en les nostres condicions laborals, com són equiparació salarial i parella educativa", i ha fet menció al concurs públic engegat pel consistori rubinenc per adjudicar la gestió de les dues escoles a una nova empresa. "L’Ajuntament de Rubí sempre està disposat a parlar amb nosaltres però quan hem vist el plec de condicions no hem vist aquestes promeses reflectides en el paper”.

IMG 6064

Pancartes a la manifestació de les treballadores de les dues escoles bressol gestionades per Cavall de Cartró. FOTO: NHS 

Per aquest motiu, han presentat al·legacions al procés de licitació perquè la millora salarial no sigui només un element puntuable per a les empreses que es presentin, sinó una condició.

A més, asseguren que l’augment salarial per a les empreses que es presentin a la licitació els hi suposarà guanyar fins a 10 punts, però només ho podran fer entre l'1% i el 5%, el que significarà entre 10 o 50 euros més, “quan portem 10 anys amb el salari congelat”.

 

La Mireia Domínguez, també de CCOO, explica que les dues escoles bressol reclamen una millora i equiparació salarial des del 2015, tenint en compte que cobren uns 950 euros mensuals bruts i, en canvi, les treballadores de l'escola bressol La Bruna, gestionada directament pel consistori “cobren el doble (...) el que significa fer la mateixa feina amb pitjors salaris”.

D’altra banda, Domínguez ha recordat que l’educació en els primers anys de vida dels infants és un sector molt feminitzat i afegeix que en el plec de condicions del concurs públic “torna a aparèixer la figura d’auxiliar, el que significa precaritzar molt més el sector”.

 

Les condicions laborals que han motivat la manifestació afecten a prop d’una quarantena de treballadores, entre educadores i personal de la neteja. També reclamen més inversions en les instal·lacions (renovació de la pintura o més facilitat a l’hora de reparar o substituir elements malmesos), i parella educativa o segona responsable de cada grup.

La concentració ha tingut lloc a la plaça de l’Ajuntament, on hi ha hagut parlament d’algunes de les educadores, i des d’allà s’ha desplaçat entre pancartes i acompanyades per pares i mares fins a la plaça de la Nova Estació.

Des de l’Ajuntament de Rubí, a través de la regidoria d’Educació, han explicat a través d'un comunicat que es  manté contacte constant amb les direccions, les treballadores i la representació sindical de les escoles bressol municipals.

Pel que fa a l’equiparació salarial, des del consistori expliquen que les situacions laborals entre el personal de gestió indirecta i gestió municipal estan subjectes a convenis col·lectius diferents i l’administració local no pot interferir en aquest tipus de relació.

“Per això no hi pot haver una equiparació salarial amb el personal de La Bruna. Ara bé, l’Ajuntament en la nova licitació ha incorporat el criteri de millora salarial com a element puntuable, per tal que les empreses que optin al procés puntuïn millor si apliquen aquesta millora”.

Pel que fa a les instal·lacions, l’Ajuntament assegura que les tres escoles bressol estan ubicades en equipaments adequats, i han estat autoritzades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. “Totes disposen d’espais amplis, amb aire condicionat, ventilació, etc.”

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.