Treballadors de Continental, amb col·laboració ciutadana, fabriquen 2.000 viseres de protecció en 3D

Un grup de Telegram de 10 treballadors de Continental acaba en una xarxa de 45 voluntaris que han donat milers de viseres de protecció per fer front al coronavirus

La crisi del coronavirus ha destapat la cara més virulenta d’una pandèmia que no distingeix entre persones, i alhora ha constatat la falta recursos de protecció entre la població i els professionals que estan en primera línea de guerra per fer front al Covid-19. Tot i això, el virus també ha fet aflorar la part més solidària de les persones i, un cop més, ha descobert fins a on és capaç d’arribar la col·laboració ciutadana.

Víctor Serrano, director de la planta de Continental Rubí Plastics, situada al carrer Luxemburg, explica que a la fàbrica es dediquen a la injecció de plàstics i compten amb cabines de pintura i diverses màquines de muntatge. A l’altra planta de Continental, situada al Camí d’Ullastrell, munten els quadres electrònics dels cotxes, entre d’altres.

Tot comença quan es decreta l’estat d’alarma el passat dissabte 14 de març. Serrano recorda que llavors comencen a caure en picar les comandes d’alguns grans clients com BMW o Audi. “Vam pensar que amb aquesta capacitat productiva que ens sobrava podíem ajudar una mica a la comunitat fent coses. Llavors vam veure que hi ha via diverses associacions que es diuen coronavirusmakers, que s’han distribuït per àrees arreu d’Espanya que feien impressió en 3D de viseres de protecció”. En Víctor explica que aquestes viseres amb pantalla són similars a les que fan servir els soldadors i serveixen per lluitar contra els contagis per Covid-19.

Prototip de les viseres de protecció per fer front al coronavirus. FONT: Cedida

   

Serrano recorda que dins de Continental es va començar a mobilitzar-se un equip de 10 persones. “Vam començar a dissenyar aquestes viseres, vam rebre els arxius des de coronavirusmakers i vam començar amb la impressió en 3D”. A la planta del carrer Luxemburg es dedicaven a la impressió 3D, compraven la pantalla frontal i es dedicaven al seu muntatge i desinfecció. “Hem entregat viseres a hospitals i CAPs locals que ens ho han demanat”.

Posteriorment, el 28 de març es van cessar totes les activitats no essencials, el que va comportar el tancament total de la planta de Continental. Llavors el Víctor va tirar de contactes i va aconseguir que l’Ajuntament de Rubí els hi cedís l’espai de l’edifici de Rubí Forma per continuar amb la tasca de fabricar viseres de protecció 3D.

Han passat de ser un grup privat de Telegram de 8 o 10 treballadors de Continental a 45 voluntaris de Rubí, i amb la col·laboració d’altres persones de tot el Vallès. “Al Rubí Forma ara mateix tenim creat un nodo, que és un centre de muntatge, desinfecció i impressió d’aquest tipus de sistema sanitari. Les impressores 3D de Continental les vam moure aquí i també hi ha gent que les fabrica a casa”.

Des de la seu del Rubí Forma l’equip de col·laboradors es dedica a rebre totes les viseres per al seu posterior muntatge, desinfecció i distribució. A hores d’ara ja n’han repartit 2.000 viseres de protecció i han prioritzat els CAPs i les residències de gent gran de Rubí. “El consistori ens va dir que els ajudéssim perquè hi havia una situació crítica amb les residències d’avis. Estem molt contents amb l’Ajuntament i ens han ajudat amb l’espai i amb la brigada que tenen per repartir viseres a tot arreu on hi ha necessitat”.

Víctor Serrano recorda que en aquesta iniciativa solidària es pot col·laborar de diverses maneres i oferint el temps que tingui cadascú. Per fer-ho cal enviar un email a: victor.serrano@continental.com

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.