contingut promocionat
fgc logo

 

 

Un estiu de música i ciència al Parc Astronòmic del Montsec

Un dels millors equipaments d’astronomia de Catalunya i referent en divulgació de ciències de l’espai

Situat al municipi d’Àger, a la zona natural del Montsec, el Parc Astronòmic del Montsec t’apropa el món de l’astronomia i la ciència a través de grans propostes per a tots els públics durant aquests mesos d’estiu. Gràcies a un cel nocturn d’insòlites característiques com el que disposa el Montsec, l’Astronòmic permet a les persones usuàries descobrir els secrets de l’univers a través de propostes diferents i màgiques.

banner parc astronomic montsec fgc

 

Un indret immillorable que és considerat l’equipament d’astronomia més important de Catalunya i que, a més, esdevé un referent en la docència i la divulgació de l’astronomia i les ciències de l’espai. De fet, del 28 d’octubre a l’1 de novembre se celebrarà el 8è Festival d’Astronomia del Montsec, una mostra amb activitats científiques, culturals i d’oci per a tota la família i professionals.

El Parc Astronòmic del Montsec ofereix exposicions per a tothom. FOTO: Cedida

El Parc Astronòmic del Montsec ofereix exposicions per a tothom. FOTO: Ramon Vialta

Les novetats de l’Astronòmic

Però, abans, en plena natura, el PAM oferirà nombroses activitats per tothom, siguin diürnes o nocturnes, d’entre les quals enguany destaca la projecció al planetari de la pel·lícula Beyond the sun - Cercant una nova Terra. De la mà de Celeste, una nena de 8 anys, i Moon, una petita mota de llum, els espectadors aprendran què són els exoplanetes i les últimes troballes científiques i avenços en aquesta matèria de recerca.

A més, al planetari també es projectarà, per primera vegada, la pel·lícula Desvelant l’Univers Invisible. Aquest film apropa als espectadors l’estudi de l’astronomia mostrant les tècniques més avançades que actualment s’utilitzen per observar els racons més amagats de l’univers.

Planetari del Parc Astronòmic del Montsec. FOTO: Ramon Vilalta

Planetari del Parc Astronòmic del Montsec. FOTO: Ramon Vilalta

D’altra banda, aquest any s’amplien el nombre de concerts del 12è cicle Música sota les Estrelles. Donada la gran acollida que va tenir durant la temporada passada, l’Astronòmic augmenta fins a cinc el nombre de concerts per al cicle i avançarà als mesos d’estiu la primera vetllada per gaudir d’una nit amb música a la fresca i d’una sessió astronòmica en un cel estrellat. Aquesta cita permetrà observar, com en tot el juliol i l’agost, el planeta Saturn.

Cicle ‘Música sota les Estrelles’

D’aquesta manera, el 2 de juliol encetarà el cicle el grup de folk Falsterbo amb l’espectacle 'Despedim en Paf sota les estrelles' en dues sessions a les 22:00 h. i les 23:00 h.

Més endavant, el 3 de setembre el grup indie-folk Hoven arribarà amb ‘Last night I saw a star I wished to have it in my hand’ en dues sessions a les 22:00 h. i les 23:00 h.

L’1 d’octubre Aina Torres i Jordi Montañez faran l’espectacle de poesia i música ‘Després de la pluja’ en dues sessions a les 22:00 h. i les 23:00 h.

El 29 d’octubre Mazoni actuarà amb l’espectacle ‘Part d’un tot’ en dues sessions a les 22:00 h. i les 23:00 h.

El 3 de desembre Ramon Quadrada ‘Quadraphonics’ Jazz Quintet tancarà el cicle amb ‘La dansa de Jazz i el Cosmos’ en dues sessions, a les 20:00 h i a les 21:00 h.

Més informació a www.parcastronomic.cat