Els usuaris de Rodalies pagaran un dipòsit de 10 euros per obtenir l'abonament gratuït

A Rubí, els usuaris de la xarxa ferroviària es veuran beneficiats de l'ajut de l'Estat a la línia R8, a l'estació d'Adif

El Consell de Ministres ha aprovat la gratuïtat del transport de Rodalies i Mitjana Distància des de l'1 de setembre fins al 31 de desembre de 2022. Tanmateix, els usuaris hauran d'abonar un dipòsit de 10 euros a Rodalies, el qual els permetrà fer ús del servei ferroviari fins que termini l'any mitjançant un abonament especial.

Perquè el dipòsit de l'abonament gratuït es retorni, en finalitzar aquests 4 mesos, els clients hauran d'haver fet ús de la xarxa un mínim de 4 vegades per mes, el que representa un total de 16 ocasions. Aquestes mesures tindran un cost de 200 milions d'euros per a les arques de l'Estat, segons ha explicat la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez.

Els rubinencs podran accedir a aquest abonament gratuït des de l'estació de Rubí Can Vallhonrat on opera la línia R8. A part del servei de Renfe, L'Autoritat de Transport Metropolità de Barcelona (ATM) ha aprovat reduir fins a un 50% el preu d'abonaments integrats de transport públic, com la T-usual i la T-jove, que són d'ús il·limitat. En el cas de Rubí, cal recordar que hi haurà una reducció del 50% del preu de la targeta multiviatge i l'abonament d'estudiant de l'autobús urbà, també des del mes de setembre i fins a finals del 2022.

A més, el govern espanyol ha aprovat el pagament dels 400 euros, 100 euros mensuals, a tots els estudiants becats majors de 16 anys, una altre mesura més per pal·liar els efectes de la crisi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.