Una veïna de Rubí cancel·la un deute de 16.000 euros amb la Llei de Segona Oportunitat

La rubinenca tenia un negoci que va començar a anar malament i va acumular deutes amb la Seguretat Social

El Jutjat Mercantil número 1 de Barcelona ha aplicat a Concepción P., veïna de Rubí, la Llei de Segona Opotunitat de 2016, que permet alliberar a particulars i autònoms dels seus deutes, i ha dictat l'exoneració de la totalitat del passiu insatisfet, alliberant-la d'un deute 16.174 euros (d'aquesta quantitat, 10.481 euros corresponen a deute públic i 5.693 euros a privat).  D'altra banda, s'ha aprovat un pla de pagament del deute públic no exonerat (7.990 euros) a 60 mesos.

Segons epliquen des del despatx d'advocats Repara tu Deuda, responsables de gestionar el seu cas, la Concepción tenia un negoci que va començar a anar malament, per la qual cosa va reduir el nombre d'hores de la treballadora que hi havia en plantilla. La Seguretat Social li va posar una multa per la presentació extemporània de la documentació que havia presentat el gestor al seu moment.

Préstecs per poder pagar necessitats bàsiques 

Arran d'això, i com el negoci no funcionava, la Concepción no podia fer front als deutes que tenia, ja que la Seguretat Social "no li va concedir cap facilitat de pagament del deute" i es va veure obligada a tancar el negoci, quedant-se amb els deutes. Amb un fill menor a càrrec seu i sense ajuda del pare, la deutora no arribava a final de mes, per la qual cosa va haver de demanar préstecs per poder pagar les factures i les necessitats bàsiques que tenien tant ella com el seu fill. Ara ja està alliberada dels deutes i pot tornar a començar.

La Concepción va rebre la sentència del deute exonerat i ajornament del deute públic visiblement emocionada. Des del bufet d'advocats recorden que “Espanya va ser un dels països de la Unió Europea més tardans a incorporar a la seva legislació la Llei de Segona Oportunitat, un mecanisme pensat perquè les persones físiques poguessin començar de nou, cancel·lant tots els seus deutes", i asseguren que cada cop més persones acudeixen als jutjats per reactivar-se econòmicament. 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.