Una veïna de Rubí cancel·la un deute de 55.000 euros amb la Llei de Segona Oportunitat

Després d'un divorci, l'exonerada va estar un temps sense ocupació, per la qual cosa no va poder assumir el pagament dels seus deutes

Una veïna de Rubí ha pogut cancel·lar un deute de 55.000 euros aplicant la Llei de Segona Oportunitat. El Jutjat de Primera Instància núm. 4 de Badalona va dictar el Benefici d'Exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI), amb el que queda lliure de tots els seus deutes.

Els advocats de l'afectat, Repara tu Deuda Abogados, expliquen l'origen d'aquest sobreendeutament: "arran del divorci, no podia fer front als deutes que ja tenia i, d'altra banda, continuar pagant els rebuts, lloguer, subministraments. Es va veure en l'obligació de deixar de pagar els préstecs i va generar uns altres per a poder subsistir. I és que, a més, va estar un temps sense ocupació. Això va dificultar la seva situació i va fer que caigués en un estat de sobreendeutament".

Aquesta legislació permet que tant particulars com autònoms puguin quedar exonerats dels seus deutes si compleixen una sèrie de requisits previs. En concret, n'hi ha prou que el concursat no hagi estat condemnat per delictes socioeconòmics en els deu últims anys, que actuï durant el procés de bona fe, sense ocultar béns ni ingressos, i que l'import degut no superi els 5 milions d'euros.

Des del despatx d'advocats asseguren que el perfil dels qui s'acullen a la Llei de Segona Oportunitat és molt variat, des de pares que van avalar als seus fills per a la compra d'un pis, fins a petits empresaris que van posar en marxa un negoci o en el qual van realitzar inversions amb resultats negatius, passant per particulars que han estat víctimes d'alguna mena d'engany, entre altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.