La Zona de Baixes Emissions ocuparà l'àrea del centre on viuen 12.000 persones

El projecte de la ZBE que s'aplicarà a Rubí es portarà a aprovació aquest dijous al ple de novembre

El projecte de la zona de Baixes emissions que s'aplicarà a Rubí ja s'ha fet públic i durant el ple de novembre d'aquest dijous es portarà a aprovació. Aquest preveu una extensió de la ZBE de 55,5 hectàrees del centre, i per tant representa un 18,9% respecte al sòl residencial. A més, a la zona delimitada hi viuen més 12.000 habitants, valor que representa el 16% del total de la població de la ciutat.

Captura de pantalla 2023 11 22 a les 9.43.25

ZBE delimitada de Rubí. 

Els límits que envoltaran la zona seran els carrers Cadmo, de les Basses, Burgos, camí de ca n'Oriol, Calderon de la Barca, Magallanes, Lluís Ribas, Bartina, Duran i Bas, Cervantes, Lumiere, pg. Del Ferrocarril, Joan Miró, Josep Serra, pg. De la Riera, Gimnàs i carretera de Molins de Rei. Aquestes vies mencionades queden excloses de la ZBE.

A més, dins de la ZBE s'inclouen 54 equipaments com el Casino, el Teatre La Sala, el Celler, la Biblioteca Mestre Martí Tauler o l'Escardívol/ i l'Escola d'Adults, entre d'altres. Els 54 equipaments representen el 30,7% sobre el total.

Més info: Els municipis de l'Arc Metropolità consensuen una aplicació de les Zones de Baixes Emissions

La futura ZBE de Rubí, amb l'oferta de transport públic actual, compte amb una cobertura en tot l'àmbit. L'autobús urbà dona cobertura a tot l'àmbit ZBE, mentre que l'autobús interurbà no dona cobertura a la part nord-est. La cobertura del ferrocarril engloba tota la zona.

Les ZBE es començaran a implantar de manera definitiva el gener de 2025 i el maig de 2025 es començarien a interposar sancions. Tot i això, les restriccions en episodis puntuals declarats de contaminació ambiental començarien durant el 2024.

Les ZBE funcionaran tots els dies laborables, de dilluns a divendres, de 7 a 20 h, inicialment només als espais cèntrics de les ciutats. No hi podran accedir dins d'aquest horari els vehicles sense l'etiqueta ambiental Zero, Eco, B o C.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.