La borrasca Òscar ha passat amb força per Rubí

L'episodi de pluja intensa ha fet augmentar el cabal de la riera i ens ha deixat imatges impactants

La borrasca Òscar ha carregat amb força a Rubí i a la resta del territori català, afectant sobretot al Vallès Occidental. Les pluges van començar ahir a la tarda i, segons ha avançat Ràdio Rubí, han provocat ruixats torrencials de 83 l/m² a les urbanitzacions i 51 al centre.

 

 

Protecció Civil va activar el pla INUNCAT de seguida i el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) va emetre un avís de perill màxim 6/6, demanant també que la gent anés amb compte per aquests episodis meteorològics violents.

A Rubí el creixement del cabdal de la riera va provocar que la policia local hagués de fer tasques de control al voltant del curs de l'aigua, però, tot i això, Protecció Civil ha informat que no es van superar els llindars d'intensitat al municipi. L'únic incident va ser el desbordament del torrent de Can Feliu, que ha provocat el tall a l'accés del camí de la Masia de Can Feliu.

Desbordament del Torrent de Can Feliu. FOTO: Ajuntament de Rubí via Twitter

Desbordament del Torrent de Can Feliu. FOTO: Ajuntament de Rubí via Twitter

La que no va tenir tanta sort va ser la ciutat veïna de Terrassa, on sí es van superar els llindars d'intensitat, amb 46'9 l/m2 en 30 min. També va ser el municipi on més avisos van rebre els Bombers, un total de 41, principalment per inundacions i filtracions, però també han rebut algun avís per rescatar persones que s'han vist atrapades per un increment sobtat de zones inundables. Tot i així, les autoritats ja han confirmat que no van haver-hi danys personals greus arreu de Catalunya.

A hores d'ara Protecció Civil ha desactivat l'alerta del Pla INUNCAT per la baixada de la probabilitat que les precipitacions superin el llindar d'intensitat. De totes maneres, el Pla queda en situació de Prealerta perquè encara es preveuen alguns ruixats intensos a Lleida i a la Catalunya Central.
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.