En llibertat el presumpte autor de l'atropellament mortal de la jove de 28 anys a la C-1413

Ha passat dos mesos en presó provisional i està imputat per homicidi imprudent, a l'espera de judici

L'Audiència Provincial de Barcelona ha posat en llibertat al presumpte autor de l'atropellament mortal que va acabar amb la vida d'una jove de 28 anys la matinada del 3 d'abril, a la carretera C-1413-a, una hora i mitja després de finalitzar el concert de Los 40 Primavera Pop. Després de dos mesos en presó provisional a Can Brians, aquest veí del Pinar, de 47 anys i amb antecedents penals, està imputat per homicidi imprudent a l'espera que s'assenyali data per al judici. 

Antonio Pinto, pare de la noia atropellada, lamenta que l'investigat, que va fugir del llocs dels fets i va ser detingut un dia i mig després, ja estigui en llibertat. "Com pot ser això?", es pregunta el pare de l'Arantxa, "és una injustícia". 

L'advocat de la família explica al TOT que s'ha decretat llibertat per al presumpte responsable de l'atropellament perquè l'Audiència Provincial ha arguït que té un contracte indefinit, família i ja fa 14 anys que viu a Espanya. A més, no considera que hi hagi risc de fuga, li han retirat el passaport i ha de signar cada primer de mes al jutjat. 

No obstant això, l'advocat fa saber que el mateix individu "no s'ha tret mai el permís de conduir" ni ha convalidat el del seu país d'origen, Colòmbia. A més, ja té una sentència condemnatòria ferma del jutjat d'instrucció número 17 de Barcelona, de novembre de l'any passat, per un delicte contra la seguretat viària.

Respecte al factor d'arrelament familiar, l'advocat assegura que aquest veí de Rubí va sol·licitar inscriure's com a parella de fet en el 2021 però aquesta resolució encara no està resolta de forma expressa. 

D'altra banda, l'advocat recorda que ara estan pendents que es fixi una data per al judici, la qual cosa espera que sigui ben aviat, i la pena imposada pot ser elevada. A l'investigat se l'imputa homicidi imprudent amb dol eventual, ja que va abandonar el lloc dels fets i tampoc va adaptar la velocitat a les circumstàncies de la via. 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació