Presó sense fiança per al conductor que va atropellar i matar a dos ciclistes de Rubí

La defensa ja ha anunciat que presentarà recurs en els pròxims dies

El Jutjat de Rubí ha decidit aquest dimarts enviar a presó sense fiança el conductor que diumenge va atropellar un grup del Club Ciclista de Rubí a Castellbisbal i va provocar la mort de dos d'ells, segons ha pogut saber l'ACN. El detingut ha passat a disposició judicial aquest migdia i la decisió s'ha conegut a la tarda. La defensa ja ha anunciat que presentarà recurs en els pròxims dies. 

La causa està oberta pels delictes de conducció temerària, dos delictes contra la vida, conducció sense permís i quatre delictes contra la vida en grau de temptativa. Tant la fiscalia com l’acusació particular han demanat presó provisional, i la jutgessa hi ha estat d’acord perquè considera que hi ha risc de fuga i també de reiteració delictiva

Segons la resolució del Jutjat d’Instrucció número 5 de Rubí, es pot inferir “racionalment” un risc de fuga tenint en compte el resultat de l’atropellament i les penes de presó que se li poden demanar. Però a més, la jutgessa destaca que la “pròpia conducta de l’investigat denota un absolut menyspreu per la norma, així com per la vida i integritat alienes, ja que ja abandonar el lloc de l’accident amb coneixement de l’elevadíssima probabilitat d’haver mort algun dels ciclistes”.

En aquest sentit, la jutgessa creu que no es pot descartar que repeteixi la seva conducta de fugir i deixi de comparèixer en altres fases del procediment. Però a més, també argumenta que hi ha risc de reiteració delictiva, ja que el detingut té pendents de compliment dues condemnes per conduir sense permís i malgrat tot condueix, el que “denota un absolut menyspreu per la norma i el compliment de les resolucions judicials”.

Així mateix, subratlla que l’investigat circulava sota els efectes de les drogues, el que “evidencia la seva indiferència per la seva pròpia vida i la dels altres”.

L'atropellament va tenir lloc a la C-243c, deixant dues víctimes mortals de 66 i 72 anys i un ferit crític. El detingut ha arribat als jutjats dins del vehicle policial i quan ha sortit acompanyat dels agents, la seva parella li ha expressat el seu suport.

El Club Ciclista de Rubí ha confirmat el dia i el lloc on acomiadaran als seus companys que van morir en l'atropellament del passat diumenge a Castellbisbal. El grup ciclista ha informat que dimecres 24 d'agost, a partir de les 10 hores, s'obrirà el Tanatori Rubí per dir adeu als dos companys. A més, el mateix dia, a les 4 de la tarda, es farà una cerimònia a l'església de Sant Pere, on familiars i amics de les víctimes podran dir l'últim adeu.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.