La Rita continua lluitant per recuperar-se de l’agressió d’un altre gos

La propietària de la Rita busca la responsable, que es va quedar "impassible" davant l’agressió del seu pitbull, i interposarà una denúncia als Mossos un cop acabi l’estat d’alarma

La Maria O., veïna de Castellnou, explica que fa el passat 12 d’abril va sortir a passejar amb el seu fill, que té trastorn de l’espectre autista, i la Rita, una gossa chihuahua de menys de dos quilos. Quan va arribar als voltants de la Font de Sant Moritz es va sorprendre que hi hagués una dona descansant en un dels bancs del seu interior malgrat que el recinte està precintat per l’estat d’alarma.

Segons la Maria, un gos negre de raça pitbull que acompanyava la dona es va abalançar sobre la Rita. Reconeix que la dona, en un primer moment, va intentar aturar el seu animal però finalment l’únic que va fer és treure-li de la boca a la chihuahua i tornar-li malferida al seu fill, totalment “impassible”.

La Maria es va trobar en una situació realment complicada, amb la Rita greument ferida i el seu fill petit espantat i plorant perquè pensava que la gosseta estava morta. “Li vaig demanar que controlés al seu gos i el seu número de telèfon per trucar-la després, ja que m’havia d’anar corrents al veterinari. Però em va dir ‘sí, home’, va agafar i va marxar”.

 
Des de l'agressió, la Rita ha perdut pes i ara no arriba al quilo i mig. FOTO: Cedida

 

Després de l’agressió per part del pitbull, la Rita es va quedar amb “la mandíbula de baix i la llengua penjant”. Avui dia encara està ingressada en una clínica veterinària. La Maria explica que ja l’han operat tres vegades. “La vaig portar a casa però no menjava i tenia molt de dolor. L’he tornat a portar i se l’han quedat per controlar-la”. Tot això, amb les conseqüents despeses econòmiques que evidentment comporta unes intervencions d’aquest tipus.

La veïna de Castellnou va trucar a la policia per exposar els fets i interposarà una denúncia als Mossos d’Esquadra, que li han aconsellat que vagi a la comissaria a presentar-la un cop acabi l’estat d’alarma.

La Maria no vol criminalitzar als pitbulls i coneix altres que, ben ensenyats, són sociables i afectuosos amb altres persones i animals, com qualsevol altra raça de gos.