Aquestes són les noves exposicions que es podran veure a Rubí al llarg de l'any

El museu municipal del Castell, l’espai expositiu de l'Antiga Estació i l’espai expositiu Aula Cultural oferiran diverses mostres durant aquest 2023

El museu municipal del Castell, l’espai expositiu de l'Antiga Estació i l’espai expositiu Aula Cultural oferiran diverses exposicions gratuïtes durant aquest 2023. 

La programació del museu municipal del Castell ha arrencat aquest mes de febrer amb la mostra 'La vinya al Vallès', que explica les lluites de la societat pagesa catalana. L’exposició és fruit de la col·laboració entre cinc museus municipals del Vallès (Rubí, Ripollet, Castellbisbal, Cerdanyola i Montcada) i inclou quatre peces cedides pel Museu Etnogràfic Vallhonrat. Es podrà visitar fins al 2 d’abril.

Li prendrà el relleu 'Cent anys de dansa. L’Esbart Dansaire de Rubí', una mostra commemorativa del centenari d’aquesta entitat que, mitjançant textos i imatges, farà un retrat cronològic. L’exposició romandrà oberta del 13 d’abril al 22 de juliol.

El MMUC també presentarà aquest any 'Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d’Alec Wainman', produïda pel Museu d’Història de Catalunya. Vuitanta anys després del final de la Guerra Civil, aquesta mostra vol recuperar el testimoni de les persones voluntàries que van venir d’arreu del món per contribuir a la lluita contra el feixisme. Es podrà visitar del 5 d’octubre al 23 de desembre.

Aquesta programació expositiva del museu del Castell es completarà amb les habituals activitats familiars de periodicitat mensual, que arrencaran el 19 de març amb l’espectacle 'Titelles Perico i el fantasma trapella' de Titelles Vergés i seguiran amb la màgia d’Òscar Sanjuan (23 d’abril), un taller d’arbres de fang (28 de maig), un taller d’estels (22 d’octubre) i un taller de Tió de Nadal (19 de novembre). En tots els casos són activitats adreçades a infants de 3 a 12 anys. L’accés és gratuït però cal reservar fins a 48 hores abans de l’activitat al telèfon 93 588 75 74.

Espai expositiu de l'Aula Cultural

Els artistes locals tornaran a ser protagonistes a l’espai expositiu Aula Cultural, a l'avinguda Barcelona, on ja es pot gaudir aquests dies de la mostra fotogràfica de Mariona López 'Las Tierras'. La jove rubinenca mostra en aquesta col·lecció d’imatges el vessant familiar de les nostres vides que queda ocult rere murs, però que ens acompanya en tot moment. Serà oberta fins al 25 de març.

El 27 d’abril, s’instal·larà l’Aula Cultural una exposició d’homenatge al l’artista rubinenc Oriol Marco, mort recentment. Aquesta proposta vol acostar el públic a l’imaginari d’aquest escultor amb una selecció de les seves obres més personals, moltes de les quals han estat cedides per familiars i amistats. Es podrà visitar fins al 23 de setembre.

Més info: Mor l'artista local Oriol Marco

I a finals d’any, com marca la tradició, no hi faltarà l’exposició 'Diorames de Nadal', de l’Associació de Pessebristes de Rubí, que és la mostra més visitada de tot l’any dels equipaments municipals.

Espai expositiu de l'Antiga Estació

Del 16 de febrer al 30 de març, l’Associació Mujeres Creativas del Vallès exposa a l’Antiga Estació 'Tribut a les àvies', una mostra en què les sòcies d’aquesta entitat comparteixen l’art heretat d’elles i reivindiquen la seva figura.

El pintor i poeta Mariano Martínez portarà a aquest mateix equipament 'Murs i revolta', una mostra que plasma la seva cosmogonia personal, configurada a partir de lectures, viatges, conferències i pel·lícules, entre d’altres; una manera d’entendre el món que compartirà amb el públic rubinenc del 20 d’abril a l’1 de juliol.

També farà parada a l’Antiga Estació la mostra anual del taller d’Anna Tamayo, en aquest cas amb un recull d’obres d’homenatge a Joaquín Sorolla. L’exposició es podrà visitar del 7 de setembre al 21 d’octubre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.