Arriba una exposició sobre la tràgica rierada del 1962 a Rubí

La mostra gratuïta es podrà visitar a la planta baixa de la Biblioteca municipal fins al 20 de març

L’exposició itinerant 'La riuada del 62, una catàstrofe al Vallès' s’instal·larà aquest dijous 16 de febrer a la planta baixa de la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí, on es podrà visitar fins al proper 20 de març. La mostra, comissariada per l’historiador rubinenc Jaume Parras, és una iniciativa de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i compta amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Rubí.

L'exposició commemora els 60 anys d’un episodi que va suposar danys molt importants i grans canvis a totes les poblacions afectades. La rierada va ser la catàstrofe natural històrica amb major número de víctimes a Espanya i, per a les localitats que la van patir, es tracta del referent històric més important després de la Guerra Civil.

La mostra que es podrà a visitar a la Biblioteca consta de setze suports amb imatges i informació sobre aquells fets. El seu contingut s’ha abordat des d’una visió comarcal, que té en compte de manera conjunta les poblacions afectades del Vallès i del Baix Llobregat, i incorpora una lectura política, que evidencia com la dictadura va fer servir la rierada per fer propaganda del Règim

Visites especials per a escoles i activitats guiades

La mostra està oberta a tothom i en especial als centres educatius, que poden sol·licitar visitar-la a través del Servei d’Educació i Infància i que tenen a la seva disposició un catàleg de la mateixa. Com a activitats complementàries a l’exposició, hi ha previstes una visita guiada al càrrec de Jaume Parras el dimecres 1 de març a les 18 h, i la conferència '25 de setembre de 1962: la riuada immoral de Franco', que pronunciarà el mateix historiador el dijous 9 de març a les 18.30 h a l’auditori de la Biblioteca.

Abans de passar per Rubí, la mostra ja s’ha pogut veure a Terrassa i, més endavant, s’exposarà a la resta de municipis que van viure la rierada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.