Nous tallers gratuïts de reciclatge a Rubí

Elaborar sabó amb oli reciclat, reparar joguines o crear compreses de tela són alguns dels nous Ecotallers

L’Ajuntament de Rubí inicia aquest setembre el segon cicle d’Ecotallers, petites càpsules formatives gratuïtes per fomentar la prevenció de residus i la reutilització de materials, però també per adquirir nous coneixements i fomentar la creativitat.

Programació

  • Xerrada sobre consum responsable (21 de setembre, a les 18 h, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler). Sessió dinàmica i participativa on els participants podran compartir les seves experiències i hàbits de consum i alhora conèixer noves alternatives que els permetran consumir d'una forma més sostenible, respectuosa i afí amb els seus valors. Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç.
  • Confecció de sabó amb oli reciclat (5 d'octubre, a les 18 h, al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla). Els participants aprendran les tècniques per poder convertir l'oli de cuina usat en sabó. D’aquesta manera, es recuperarà una tradició antiga que permet obtenir un nou recurs d’un residu generat. Les inscripcions s’obriran pròximament. 
  • Hospital de joguines (17 d'octubre, a les 17.30 h, a l’Escola Montessori). Taller familiar per aprendre a reparar joguines de fusta, tèxtil o cartró, programat en el marc de l’Efecte E i del Carnet Educació 360. Els infants coneixeran tècniques per reparar la joguina que més els agradi i se la podran endur a casa. 
  • Sashiko (24 de novembre, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler). El sashiko tradicional combinava la intenció decorativa amb la reparació. En aquest Ecotaller, els assistents aprendran les bases d’aquest tipus de brodat de patrons agradables i d’ús precís de l’espai, que servirà per decorar i sargir peces de roba, allargar-ne la seva vida útil i prevenir residus tèxtils.

Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus també es duran a terme aquestes altres dues propostes, encara amb data i ubicació per determinar:

  • Ecotaller de construcció de compreses menstruals de tela. Taller per aprendre a crear compreses de tela i explorar alternatives sostenibles pel que fa a la menstruació.
  • Ecotaller de compostatge. Les persones que vulguin ser compostaires no es poden perdre l’oportunitat d'apuntar-se a aquest EcoTaller teòric i formar part de la xarxa de compostaires de la ciutat. 

La programació d’Ecotallers, així com les dates d’obertura de les inscripcions, es poden consultar a la web municipal

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.