1962: La plaça de l'Església nevada

En aquesta foto, presa per Jaume Pallarols el mateix dia de Nadal de l'any 1962 a la plaça del Dr. Guardiet, podeu veure els efectes de la gran nevada d'aquell any. Ja el dia 24 començà a caure una fina pluja que al vespre es transformaria en neu, de tal manera que cap a les 3 de la matinada del dia de Nadal ja tenia un gruix de 30 cm. El mateix dia 25 continuà nevant fins que a la nit arribà a 80 cm. Les temperatures se situaren entre els 7 i els 4º sota zero.

Rubí va quedar incomunicat, sense llum ni aigua, i tots els espectacles nadalencs foren suspesos. L'alcalde Murillo fer que les excavadores abocaren la massa de neu cap a la riera. També cal dir que la mateixa nit les principals avaries elèctriques van ser reparades per personal de les Forces Elèctriques de Catalunya.

A poc a poc es van anar restablint les comunicacions per carretera amb les localitats veïnes, especialment amb les Fonts i Sant Cugat del Vallès, i això va fer que poguessin arribar queviures a Rubí. Per altra banda, un tren Brill amb pales postisses es va encarregar d'extreure la neu de les vies. Finalment, el 31 de desembre es va restablir completament la llum i l'aigua a la població.