L’altar de la Mare de Déu de Montserrat a l’església de Sant Pere

La talla de la Verge, sobre un setial de marbre negre, està col·locada dins un baldaquí de fusta treballada, sostingut per 4 columnes de marbre rosat amb vetes blanques

Aquesta fotografia va ser presa el passat mes d’abril per Àngel Vicente dins l’església de Sant Pere de Rubí i ens mostra l’altar dedicat a la Mare de Déu de Montserrat, situat al creuer, en front de l’entrada del portal nou que dóna al sud.

A la dreta es pot veure una imatge de mossèn Josep Guardiet, rector de la parròquia de Sant Pere abans de la guerra civil i assassinat el 1936, la tomba del qual es troba molt a la vora de l’altar que comentem en aquestes línies.

La talla de la Verge, sobre un setial de marbre negre, està col·locada dins un baldaquí de fusta treballada, sostingut per 4 columnes de marbre rosat amb vetes blanques, que va ser elaborat per Lluís Miranda als anys 40.  De dins el sostre del baldaquí pengen 6 lamparetes de ferro forjat. L’altar es troba instal·lat sobre una taula de marbre blanc.

No obstant, hem de dir que tot el conjunt va ser projectat per l’escultor Rafael Solanic (1895-1990), autor de moltes obres de l’església de Sant Pere quan es va tornar a obrir a la feligresia després de la guerra civil.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.