L'antiga carretera al Papiol, 1922

La via estava envoltada per grans plataners, ja que era una pràctica habitual plantar aquests arbres a banda i banda de les carreteres

Aquesta setmana presentem una fotografia de l'Arxiu Fotogràfic del Museu de Rubí, d'autoria desconeguda i datada al 1922, en la qual podem veure una tartana tirada per un cavall que possiblement es dirigeix a la població del Papiol en el cas que la imatge estigués mirant cap al nord. Segons el peu de fotografia de l'arxiu esmentat, la imatge està presa a l'alçada de la font del Ferrer. Aquest brollador era situat en terres de la masia de can Vallhonrat i feia un bon servei als qui passaven assedegats, a peu o en carro com el que veiem a la imatge.

Com es pot observar, la via estava envoltada per grans plataners. De fet, era una pràctica habitual plantar aquests arbres a banda i banda de les carreteres, costum que ha perdurat al sud de França, però que a les nostres contrades va desaparèixer durant el franquisme tardà amb l'excusa que provocaven accidents.

Encara que la imatge va ser presa 4 anys després que arribés el tren elèctric a Rubí, hem de dir que anteriorment, hi havia diversos serveis de carruatges que des del centre de Rubí portaven viatgers al Papiol per tal que hi poguessin prendre el tren cap a Barcelona, i òbviament passaven per aquesta carretera rodejada de plàtans. Amb la instal·lació de la via les comunicacions amb la ciutat comtal foren molt més ràpides i còmodes, però per descomptat se seguiren utilitzant els antics camins interurbans per anar a les poblacions veïnes, com Molins o el Papiol.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.