L’Associació de Pessebristes de Rubí als anys 60

La fotografia està presa a la primera meitat dels anys 60 a la Sala Municipal d'Exposicions, situada als baixos de l'antic edifici de la Biblioteca Municipal

La fotografia va ser publicada al llibre L’Abans (2002) i va ser cedida per la família Comellas- Llunell. Està presa molt probablement a la primera meitat dels anys 60 a la Sala Municipal d’Exposicions, situada als baixos de l’antic edifici que allotjava la Biblioteca Municipal i el Museu de Rubí, enderrocat el 1988.

Es tracta d’una de les exposicions de pessebres organitzades per l’Associació de Pessebristes de Rubí, entitat nascuda el 1951, que s’efectuaven en aquest lloc entre 1958 i 1969. Abans havien tingut lloc al Centre Parroquial d’Acció Catòlica. El 1970 es va realitzar novament a la sala del Centre Parroquial de nou i els dos anys següents (1971 i 1972), al seu vestíbul. Del 1973 al 1978 es tornen a mostrar al públic a la Sala Municipal d’Exposicions, i a partir de 1979 és a l’Aula Cultural de la Caixa de Terrassa (actual Espai Expositiu Aula Cultural) on tenen lloc les exposicions.

A la imatge podem veure d’esquerra a dreta Josep Sabatés Corbella, Josep Comellas Ropura, l’escriptor Josep Ferrer Domingo (que va ser president de l’entitat entre 1956 i 1967), Jordi Bonell, Jaume Canals, Josep Sabatés Serra, Joan Comellas Roura i Albert Soler i Playà.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.