Ball de bastons davant l’Ajuntament de Rubí, anys 30

L'actual edifici de l'Ajuntament havia estat la casa pairal dels Rufé abans de la seva conversió en edifici del govern municipal el 1923

La fotografia és d'autoria desconeguda i pertany a l'arxiu fotogràfic de la Fundació Museu-Biblioteca de Rubí.

Podem veure la colla de bastoners del Casal Popular actuant per una Festa Major de Sant Pere de la primera meitat dels anys 30 del segle passat davant de la casa consistorial, al balcó de la qual està penjada una senyera. Segons explica Enric Escofet al seu llibre 'El Casal Popular. 100 anys de cultura a Rubí. 1921-2021', el 1932 es va formar un grup infantil de nens de la catequesi amb el nom d'"Eixerits", els quals, a més de crear una colla bastonera, també participaven en excursions pel país. De fet, sembla que estaven integrats també en una organització d'abast català, de caràcter catòlic i conservador, anomenada "Eixerits de Catalunya".

Com a dada curiosa hem de dir que qui seria durant la rierada de 1962 alcalde de Rubí, Miquel Rufé, havia participat en aquest grup quan era nen.
I parlant dels Rufé, precisament l'actual edifici de l'Ajuntament, a la plaça de Pere Aguilera, havia estat la casa pairal dels Rufé abans de la seva conversió en edifici del govern municipal el 1923.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.