El bar de la Font del Bullidor

Li deien la Font del Bullidor perquè l'aigua sortia amb tanta força que semblava que bullís

La foto que presentem aquesta setmana, d'autoria desconeguda i cedida a l'Arxiu Municipal de Rubí per la família Cañameras-Gaju, ens mostra el bar de la Font del Bullidor entre 1910 i 1917, sota l'ombra de frondosos plàtans, al costat del qual es troba una gran quantitat de persones, algunes d'elles assegudes.

El 1910 es va bastir el brollador amb l'aigua que procedia d'una deu situada al torrent de can Ramoneda i que travessava la riera de Rubí per una canalització soterrània. Li deien la Font del Bullidor perquè l'aigua sortia amb tanta força que semblava que bullís.

En un principi la instal·lació de la font era molt senzilla, però uns bancs de pedra la feien més atractiva. S'hi instal·là un bar improvisat regentat per en Llopart (àlies "Sastre Vicari"), que facilitava gots als visitants per tal de beure'n l'aigua. Podeu veure que hi havia poques taules i que les cadires eren diferents entre elles (fins i tot algunes eren portades des de casa pels mateixos usuaris).

En Llopart també organitzava balls amb un piano de maneta, al so del qual ballaven les parelles. El fet és que va esdevenir un lloc d'esbarjo molt freqüentat per la gent de Rubí que estava situat a les immediates afores del poble.

Més endavant, entre el 1917 i el 1918, Ramon Ratés convertiria aquest petit establiment en un bar restaurant molt més gran i amb més serveis.

La font, avui desapareguda, es trobava a l'actual confluència del carrer del Dr. Gimbernat i el passeig del Bullidor, on una placa informativa n'ofereix una explicació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.