La botiga de Cal Martori, 1980

A Cal Martori s'hi feien guarnicions per a cavalls i carruatges i també altres elements com ara matalassos.

Presentem aquesta setmana una fotografia del Fons Marroyo, que ha estat publicada en diversos llocs, entre ells el Butlletí del GCMR i el CER corresponent a l'any 2007. En ella apareix la façana de la botiga de cal Martori el 1980, captada per la càmera d'Ignasi Marroyo, plena de maletes, bosses i altres productes de marroquineria.

El primer establiment va ser creat a finals del segle XIX, concretament el 1885, per Manuel Martori Grau, natural de la població de Sant Celoni. Situat primerament al carrer de Sant Cugat, núm. 11, de Rubí, s'hi feien guarnicions per a cavalls i carruatges i també altres elements com ara matalassos.

 

A principis del segle passat el negoci es va traslladar al carrer de Barcelona (actual avinguda de Barcelona), concretament al número 3, i es va reconvertir en botiga de carteres, maletes i, posteriorment, productes de marroquineria. És en aquest lloc tan cèntric de Rubí on cal Martori ha estat un bon grapat d'anys fins que el febrer de 2010 es va ubicar al carrer de Federico García Lorca, fent cantonada amb la plaça de l'11 de Setembre. Actualment està regentat per Manuel Martori Bolart, besnét de Manuel Martori Grau, al qual agraeixo la gran ajuda que m'ha prestat per poder redactar aquestes línies.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.